SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 9, 2013

CIK TED TOBERRY

Hari terakhir vacation...

Owh... sedeh... Sob3... Tak sangka dah last day kan... Rasa macam baru je nak feeling2 Scotland, dah nak check-out. Cisss3!!!

Dan2 tu jugak berangan...

"Hmmm... kalau la ah kak kayo, ada 'sugar daddy' merangkap my 'sayang yang hebak lagik banyak duit berkepok2 kan... bla3... kan3..."

Adeh3...

Masalahnya, I is orang biasa2 je... With moderate life. Duit pun tak berapa nak berkepok. Poket berhabuk ada la! 3 hari 2 malam kat Cameron Highlands... ok la tu kot... dari tak ke mana2 langsung kan... 

Statement pujuk hati walaupun sebenornya adalah... sob3...

Check-out pukul 9 pagi. Tak sempat nak amik gambar kat lobi. Angin sepoi2 bahasa kat Brinchang ni mampu buat mata aku asik nak terkatup je. Ngantuk! So, nak tala camera pun adalah blurr! Hu3...

Terus menuju ke Kea Farm sebab katanya kalau nak beli souvenir / sayur-mayur fresh yang murah2, nah... ini la tempat paling sesuai! Jalan jemm sikit tapi, takde la sampai stuck. Masih boleh bergerak.

~ My 'sayang' shopping, aku gigih amik gambar. My 'sayang' bawak plastik berbondong2, aku tetap gigih amik gambar. Mithali sangat kan? Ha3...

~ Epal Cameron. 1 kg = 10 hengget. Teringin nak rasa sebab google kata rasanya sodap. Macam honey dew. So, aku request kat my 'sayang'. Dapat la 3 bijik (1 kg).

Sampai kat rumah Mak, tak menyempat2 nak rasa. Sekali geget, terus pergi sinki & ... uwekkk3..!!! Coilah rasa dia! Macam makan labu air mentah2 je. Haish!

Kesimpulannya, family aku memang tak boleh blah dengan epal Cameron nih. Terpulang pada Mak la nak sedekah kat siapa2.

~ Memborong kobis. Macam la kat Teluk Intan takde kobis kan... He3... Tapi, apa ada hal??! Kobis CAMERON HIGHLANDS... Yang penting nak 'title' tang 'CAMERON HIGHLANDS' tuh. Ha3...

Bagus apek yang jual kobis nih. Peramah & of course tak kekwat. Harga pun boleh kawtim. Kobis dia pun cantik2 & montel2. Booth dia kat belah hujung2 nun..! 

~ Cabbage dumbbell. He3...

~ Fuh, penat! Tumpang duduk kejap.

Macam2 jugaklah yang we ols shoppingkan kat Kea Farm nih. Beli kobis berbijik2, beli sayur-mayur yang 10 peket 10 hengget tuh. Cendawan apantahnamadia... tapi, spesis yang sodap2 tu la... 4 peket 10 hengget.

Ada macam2 harga sayur sebenornya. Ada yang 14 peket 10 hengget, 12 peket 10 hengget, 10 peket 10 hengget, selonggok 10 hengget pun ada. Jenis sayur lebih kurang je. Yang membezakan adalah kualiti sayur. Aku ngan Mak survey dulu sebelum beli & kitorang sependapat yang 10 peket 10 hengget tu adalah yang paling berbaloi2 dari segi kuantiti & kualiti. Pompuan muda berbangsa Cina dengan sorang pembantu minah Indon yang jual. Booth diorang pun kat hujung2 jugak.

Aku beli strawberry lagik kat sini. 2 peket besor 15 hengget. Belikan bantal strawberry kaler pink untuk Mak jugak. 

~ & my 'sayang' belikan aku 2 bijik bantal strawberry dengan mokcik comel kat tengah tuh. Aku dah kasik nama dah kat mokcik tuh iaitu Cik Ted Toberry. 

'Cik Ted' tu sebab terpengaruh dengan drama berhantu Adam & Hawa. Kan Adam Mukhriz belikan Cik Ted masa dia kat oversea untuk Ain Hawani. Nak feeling2 Adam & Hawa jugak la ni kiranya kan... Ha3... Over sangat..!

'Toberry' tu adalah shortform untuk 'strawberry'. Kalau bubuh 'Cik Ted Strawberry' nampak tak manjas. Skema & klise sangat..! Sebab tu tukar jadik pelat2 sikit ke 'Toberry'. Baru la bunyiknya manjas2 & gediks2! Ha3...

Bila digabungkan... Cik Ted Toberry... hmmm... kelasss... ko Jah! Hiks...

Bantal2 strawberry ngan Cik Ted Toberry, my 'sayang' beli kat booth yang samadengan keledek madu. Harga kawtim habis2-an! 1 kg keledek madu + Cik Ted Toberry + bantal2 strawberry = 50 hengget. Boothnya kat hujung sekali.

Sila la ke Kea Farm jugak kalau nak merasai sendirik pengalaman memborong sayur. ;)

Kea Farm
Brinchang
Cameron Highlands, Pahang

Betul2 kat sebelah Hotel Equatorial.

Pssttt2!!! Kiut kan Cik Ted Toberry tuh? Macam tuan tanah kedaung jugak... La3... Awwsss!!! ;P


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sonok la dapat cik ted toberry :P ...i olss is jeless...hahaha

AzieFirdaus Kamarudin said...

Omeinya cik ted tobberry itu...ai is nak jugekkks.sgt jeles ok!!!

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
alaa.. u ols request2 la jugak kt 'org sebelah'. nescaya m'dpt punye..! he3..

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
comel kn? leez geram tgk pipi kembung dia! siap ade blusher lg..! ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google