SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, July 3, 2013

KU LIHAT HIJAUUU... LA3...

We ols ikut laluan Tapah. Jalannya sangat la bengkang-bengkok! Kejap2 kang aku senget ke kanan... Kejap2 pulak kang senget ke kiri.. Sentap pinggang ah kak tau! Adeh3...

Mak dah start berzikir sambil pejam mata. Well... Mak tak berapa tahan sikit jalan bengkang-bengkok nih. Pening2 lalat katanya...Memula I is hokay jerrr... Bila dah separuh jalan terasa jugaklah pening2 lalat tuh. Hadoiiyaiiinyapun..!!!

Akhirnya, sampai jugak kat Ringlet. Fuh, lega! Sebab dah kurang dah jalan bengkang-bengkok merangkap selekoh tajam tu kan... Tinggal selekoh manjas2 je. He3...

~ Kat Cameron Valley (Bharat Plantations & Tea House). Cannnnnnnnntekkk sangat, hokay! Hijau!

Terus laju2 nak feeling nyanyi lagu Abang Jenal Abidin...

' ... Dewasa ini kita saling merayakan, Kejayaan yang akhirnya membinasakan, Apalah gunanya kematangan fikiran, Bila di jiwa kita masih lagi muda & mentah, Ku lihat HIJAU... La3...'

Ecewah! Menyumbangkan suara pulok dah..! Hiks...

~ Sojuk kot..! Angin bukan sepoi2 bahasa je. Tapi, kuat sangat!

~ Lepak kejap.

~ Owh... apakah..??!

~ Merah! ;)

Sempat jugak la kitorang mengexplore ladang teh yang menghijau tuh. Jalan ke depan sikit, turun bukit sikit, semput2 sesak napas sikit sebab kekurangan stamina... Hu3... Mencik!!!

~ Menyorok di sebalik daun teh... tajuk album dia. Ha3...

~ Kak Yong pun nak jugakkk...

~ Lihatlah dunia hijau di belakang ah kak... ;D

~ Cubaan nak menyorok kat belakang Kak Yong. Memang tak... la kan... He3...


~ Cameron Valley Tea... Bagusss...!!! ;P


~ Gaya... Mutu... Keunggulan... katanya... Ha3...




Kat Cameron Valley ni, selain berphotoshoot, korang boleh je kalau nak minum2 teh kan... Ada cafe yang disediakan kat situ. Nak shopping souvenir pun boleh. Macam2 ada..! Bukan setakat teh tapi, strawberry, bantal strawberry, keychain, mug... isk... macam2lah! Harga affordable jugak aku rasa... Takde la sampai cekik darah ke apa ke kan...

Aku just beli strawberry yang 3 peket 10 hengget tuh je. Buat makan kat situ jugak. Kena tahan nafsu shopping sikit sebab ada banyak lagik tempat shopping yang hebak2 yang aku dah google. 

Mak ngan my 'sayang' yang minat strawberry nih. I is tak berapa minat. Boleh la kalau setakat nak merasa kan...

Tak boleh nak lepak lama sangat kat sini sebab nak carik Masjid Kayangan kat Brinchang. Kaum Adam nak bersolat Jumaat.

Yang 'wajib' didahulukan gitu..! 

Ecewah! Feeling2 Tok Adi (Tanah Kubur) pulak. P.E.A.C.E! ;)


*Bersambung...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Aiza Haris said...

waaa cameronnn...hakak jelesss dikk oiii... dh 2 thn x ke sanaaa

ArELeEz said...

Aiza Haris,
xpe2.. thn ni buleh carik mase, honeymoon kat sane. he3..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dah lama kot tak g cameron last pegi tahun 2007 rasenya..huhuhu

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
leez plak nie br 2nd visit. yg 1st tu cam xbuleh nk masuk dlm rekod kot sbb gi mase kecik2. xingt sgt dh..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google