SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 9, 2013

FINAL DESTINATION...

Ingatkan Kea Farm adalah destinasi terakhir. Rupa2nya tak... Sebab Abang roger2 ajak singgah 1 lagik ladang teh Cameron Valley, Bharat Plantations & Tea House. I is hokay jerrr... ;)

Plus, tak puas la bercengkerama dengan daun2 teh masa amik gambar kat Cameron Valley, 1st day tuh. Heh3...

~ Cantik kan dia punya pintu gerbang? 

~ Menyorok!

~ Lihatlah dunia..! ;)

~ Over betul diorang ni kan? ;P


~ Kak Yong dengan payung barbie. 

~ Mak tengah usha2 port terbahek untuk berposing. Heh3...

~ Hah, dah jumpa! He3...

~ Cucu2 tumpang menebeng.

~ Cameron Valley yang ni tak sama dengan yang memula we ols singgah tuh. Yang ni kurang sojuk. Berkerut2 dahi Mak menahan panas.


~ Ba2 cak! ;P

~ Boleh... Mak nak suap daun teh tu kat aku? Ha3...


~ Kat sini pun ada cafe. Boleh minum macam2 jenis teh yang ada dalam menu. Nak shopping teh pun boleh sebab sebelah cafe tu ada kiosk yang jual produk2 Cameron Valley.

~ Hasil penyopingan.

Lepas shopping, terus gerak. Nak carik kedai makan sebab dah lapor tahap gaban! Dah pukul 2 petang kot..! 

Tak jumpa pulak tuh! Kiri-kanan hutan belantara. Yang ada just pondok2 orang asli jual petai. Takkan nak lunch makan petai je kot! Uwaawaawaaa...

Nak tak nak, lunch kat Ipoh je la. Lunch kat Greentown Nova. Kebulur betul aku! Amik nasik putih, ayam goreng, kuah kari, sayur campur & sirap limau ais. Tak kose nak toleh ke mana2 arah sekalipun. Tau2 je dah licin pinggan!

Sandar kat kerusi, tarik napas pelan2 &... bbrrppp...!!! Ooppsss! Huduhnya tabiat! He3...

Tak terus balik. Tapi, singgah meyopping baju raya untuk belah family mertua. Hijau turquoise katanya... Beli kat Nagoya je... 

Lepas tu, my 'sayang' terjebak masuk ke Samsung. Terjebak dengan Samsung Advance. Nak tukar handphone katanya... sebab senang nak amik gambar projek. Tak payah nak angkut digital camera. Tu alasan pertama which is sangat2 munasabah. 

Alasan kedua pulak adalah sebab senang nak main Candy Crush Saga. Tak payah dah nak usung tablet. Hadoi la... Apakah..??!

Hmmm... takpe2... Kira munasabah jugak la tuh. Adeh3...

Ding dong, ding dong... pukul 9 malam kitorang sampai kat rumah Mak. Memang la penat... Tapi, puas hati! Happy hokay..! Tido malam tu pun tersenyum2 sampai ke telinga. Ececeh..! ;)

Dengan ini, habis lah sudah kesah family vacation ke Cameron Highlands. ;)

Coming soon punya family vacation adalah Langkawi..! Dah start menggoogle. Harap2, tahun depan dapat terlaksana. Mudah2-an... 

Sekian...


*Tamat...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ladang teh Cameron Valley, Bharat Plantations & Tea House ni kat tepi jalan je kan ? ....ishhh..bestnya bila la dapat pg sane lg ...

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
aah. tepi jln je. ade 2, xtually. klu ikut tapah pun akn jumpe 1 kat tepi jln. yg tu plg cantik. yg ni kat jln on the way balik klu ikut simpang pulai.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google