SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 11, 2013

BABY POTATO SALAD

*Slot Ketuk2 Kuali Bersama Areleez (KKBA)

Sesiapa yang berhajat nak mengnyahkan lemak2 degil, boleh la try resepi ni, ye!

Bahan2:-

5 biji baby potato 
1/2 biji bawang besar (dicincang)
Mayonis
Garam
Serbuk lada hitam
Air
Mentega

Cara2 Penyediaan:-

1) Masukkan baby potato ke dalam periuk yang berisi air. 
2) Rebus baby potato hingga empuk. Angkat & toskan.
3) Belah 4 setiap baby potato.
4) Masukkan bawang besar & sedikit mentega.
5) Perasakan dengan garam & serbuk lada hitam.
6) Dressingkan dengan mayonis. Sebatikan. Sedia untuk dimakan.

~ Baby Potato Salad. Nak makan macam ni ngap3 je pun boleh.

~ Aku makan dengan paratha roll. Ngam jugak la... Resepi paratha roll, boleh godek2 kat sini, ek!

Jadikkan salad untuk berbuka puasa pun aci jugak kot...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

macam salad kat kenny pun ade :P

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
salad kenny rogers lg sodap kot.. yg ni picisan je..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google