SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 16, 2013

IFTAR 5 RAMADAN 2013

Berbuka kat rumah mertua. Lepas Asar, terus balik kampung. Sempat la jugak tolong my MIL apa2 yang patut... Takde la menantu hantu sangat kan... Ha3...

Aku tolong goreng ikan yang my MIL dah siap2 siang & lumur kunyit + garam bagai... Kojo sonang... Heh3...

Lepas tu, potong bawang, cili padi & kupas kulit mempelam sebab nak buat cicah ikan goreng tuh. Udda yang jadikkan cicah. Aku part potong2 prepare bahan2 je. Di belakang tabir kekdahnya... 

Peace, yo..! ;P

Akhir sekali, tolong hidang. Buat 6 talam kot sebab family Cik Am, Mak Ngah & Pak Anjang pun nak datang berbuka sama2 jugak.

~ Nenek yang malu2... Tapi, cucu menantu ngan cicit dia pulak yang over! Ha3...

~ Muka dua2 pun dah macam tepung talam. Bila la nak mengkurus nih? Haish!

Tepung talam pun tepung talamlah! Janji comel! 

Tettttttttttt......!!!

Ha3...

~ Menyakat Nenek... He3...


~ Orang lain sibukkan hidangan juadah berbuka, kami pun sibuk jugak... Sibuk berposing! Ahaks3...

~ Cik Am pun jadik malu2 bila my 'sayang' amik gambar dia. Kalau tak, Cik Am la yang paling havoc! ;P 

~ Antara juadah berbuka puasa...

~ Antara je tau! Tak kose nak amik gambar semua sebab banyak sangat kot..! 

Tak semua aku rasa & makan. Aku just berbuka dengan murtabak, nasik putih berlaukkan sup ayam, udang kertas goreng tepung & cicah mempelam. 

Tu pun dah santak sangat! Ketat betul perut! 'Teroverdose' minum air. Hadoiiyaiiinyapon..!!!


:: Like3, ek! ::



4 comments:

shera haifa said...

bestnye bukak ramai2.. huhu

boni kacak said...

bestnya.. meriah betul..

ArELeEz said...

shera haifa,
mmg syiok! havoc dgn makanan yg variety. he3..

ArELeEz said...

boni kacak,
sekali-sekala kn.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google