SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, November 10, 2009

TaBLe FoR 3..!

Entry makanan lagik..! He3... Aku pon xtau bile aku nak slow down b'gebang pasal makanan?! Coz skang nie, mood memasak tu mmg b'kobar2, ok! Sumpah! Xtipu! Tuggu la bile mood tu dah agak2 pupus kang, mase tu baru slow down kot entry2 pasal makanan nih. He3...

Weekend kali nie, aku bnyk abiskan mase kat umah, xdapek nak b'hulla hup coz my 'sayang' bz b. Weekend pon keje sampai ptg. Owhhh... sungguhlah boringnye aku dok kat umah sorang2. Sib baik la pagi Sabtu tu, A_bern mintak amik kat SEKASEH. Bley gak aku drift2. Heh3...

Aku mintak mak teman amik A_bern coz my 'sayang' xkasik permit utk aku kuar/drift sorang2. Takutz aku sesat-barat katanye... Ye la... Ye la... Aku mmg buta jln pon... w/pon aku anak jati Teluk Intan. I admit la... Hu3...

Btw, mak lang pon ikut sekali. Nak singgah pasar katanye... Balik tu, aku lepakin' kat umah mak sampai kul 1.30p.m. Sempat m'tido lagik! Hiks... Pastu, baru aku balik umah sendirik sbb aku xmasak lagik. Not for lunch la coz my 'sayang' xbalik tengahari. But, aku saje sker2 nak masak. Ptg kang, my 'sayang' balik, bley makan sesame.

~ Aku gigih wat masak lemak cili padi udang + sutun. Memule, cam nak wat udang nyonya betawi. Tp, pas korek2 fridge, jumpe lak sutun. Isk3... xkan sutun pon nak masak nyonya betawi?! Cam xsesuwai la plak kan... Aku pon carik idea camne nak combinekan udang ngan sutun tuh?! Tu yg dpt idea nak wat masak lemak cili padi tuh! Len kalilah wat masak nyonya betawi...

~ Ayam ade 3 ketul lagik dlm fridge. Sumenye aku wat ayam goreng berempah. Senang citer!

~ Sayur kacang panjang nie mak aku belikan. Aku goreng sekali dgn carrot. Pastu, pecahkan telur. Ratah pon sodap nih! ;D

Dlm kul 5 p.m, aku kuar, gi umah mak coz we ols ade agenda t'sendirik dat eve. Agenda kitorang tu settle dlm kul 6.15 p.m. Aku trus drift balik, bawak mak aku sekali coz mlm tu mak ajak kuar, nak beli barang sket. Mase aku sampai umah, my 'sayang' pon dah balik & lom makan lagik. Kitorang pon makan la dolu..! Plus, perut aku dah b'dondang-sayang sbb tengahari xmakan hape2. Lapor adalah tahap gabanz!
So, it's time for 'table for 3..!' Aku, my 'sayang' & mak... ;)

*Resepi2 makanan nih, sume aku dah update kat Kuali Areleez. Jemput singgah, ek! ;)

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau amik gambar tu pakai camera apa??cantik tul...

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
akhirnye.. ade gak yg puji.. mekacih2.. he3..

leez amik pakai digi cam cap olympus jer..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google