SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 11, 2009

SuNdAy’S cOoK

Ye! Ari Ahad pon aku jadik chef lagik. Not for b/fast coz b/fast aku xsempat wat. Errr... bleykah aku pakai term 'xsempat' tu, ek? Relevankah? He3... Alaaa... bese la... Ari minggu mmg adalah malas nak bangun awal. My 'sayang' gi keje pon aku dok t'bongkang lagik kat atas katil. Tp, time my 'sayang' nak kuar tu, aku bangun la kan... salam2, cium pipi, bagai... Xde la keji sgt sampai En. Hubby nak kuar bekeje pon aku gigih m'bongkang tido kan... Respect itu perlu, babe! ;)

Kul 10 a.m, baru aku mandi. Tu pon sbb mak aku call, tanye p'kembangan anak dia yg mmg semakin mengembang semangkok nih. ;P Sempat la tanye mak pasal menu yg aku nak masak ari tu. Pas mandi trus b'silat kat dapur.

Lauk basah dah abis stock. Lauk basah tu cam ikan/ayam/udang/etc2 la... Yg ade just telur dgn ikan bilis jerk. Xkose mak nak ke pasar, nok..! Masak jerlah hape yg ado tuh.


~ Aku wat telur mata. Pastu, sira ngan kuah taucu.


~ Wat sambal tumis ikan bilis lak. Aku buh sosej sekali. Kasik meriah! ;D

Jemput makan... ;)

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

eja said...

sambal tumis kentang pun sodap tau..uhh..dh lm xmkn kentang msk smbal tumis

ArELeEz said...

eja,
aku pon sker gak. tp, da day aku mask tuh, stock kentang dah abis. huu..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google