SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, November 19, 2009

AL-fATiHaH...

Semlm, my 'sayang' beli nasik lemak + murtabak pisang kat kedai Mak Cik Leha a.k.a Mak Alvin *Waaa... nak jugak... Hiks...* Balik2 jer trus bgtau yg ade xcident kat simpang 3 depan kedai Mak Cik Leha tuh. Mangsa adalah seorg wanita, meninggal di tempat kejadian katanye... Owhhh...
Katanye lagik, mak cik (mangsa) tu on da way nak gi pasar besor utk b'niaga sayur2-an. Anak dia jadik driver. Xcident dgn 1 keta yg dtg dari arah b'tentangan. Katanye lagik2, punca kematian adalah disbbkan patah tengkuk. Owhhh...
Aku hengatkan, mase aku kuar nak gi opis, diorang dah 'bersihkan' sume. Means, dah alihkan keta & bawak mangsa ke spital bagai... But, aku tgk jln jem. 'Owhhh... maybe tgh tunggu towin' kot!' Aku b'kata2 dlm hati... Aku pon lalu la pelan2... Memule, aku nampak ade sorang photographer bapak polisi tgh snap2. Dia bkn snap2 gambar keta yg remuk but, snap2 ke arah jln raya. Isk3... hape kes lak kan? Dag dig dug trus jantung aku! Makin dekat, makin nak pecah rasenye jantung aku. & finally... aku nampak sekujur tubuh yg dah ditutup dgn kain batik t'baring kaku kat atas jln. OMG! Makin m'gigil lutut aku! Sbb aku mmg xbley tgk mangsa2 xcident. Kalo setakat tgk keta remuk tu, aku bley blah lagik. But, not da victims. Kalo my 'sayang' yg drive, bley la aku sorok2/tutup2 muka. Tp, kalo aku yg drive, xkan aku nak tutup2 muka kot kan...
Tp, serius, weh! Sedey tgk keadaan tu... Quite m'insapkan aku gak la... Sbb aku nie kalo drift, kdg2 tu tahap xhengat gak. Isk3... Hengatlah org yg t'sayang... Ye! Aku insaplah... Huuu...
W/pon xkenal sape mak cik tuh but, sbg sedare sesame Islam, marilah same2 kite sedekahkan al-fatihah kat arwah... Semoga rohnye dicucuri rahmat... Aminnn... Takziah utk family arwah... Semoga tabah hendaknye...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

Cho Zila said...

>.salam..
insaf gak akak membacanya.. akakpun sama tak lehler tak tau kenapa... tu yang tabik spring kat nurse2 yang memang hari2 tengok benda gitu...
>>alfatihah

ArELeEz said...

Cho Zila,
salam.. same la kite. leez mmg fobia tgk darah2 nih! gerun woo..

Solehah said...

Inallillah..

ArELeEz said...

Solehah,
hmm..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

lor~~~nama mak aku tercatat disini..acceli itu adalah mak ayu deadwish juga..

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
well.. nie adalah cobaan utk m'glamerkan mak anda! he3..

ha..?? sapekah ayu deadwish tuh? nanakah?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google