SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 23, 2009

AkHiRnYe AkU dEmAm...

2, 3 hari dok sakit2 tekak, demam gak aku akhirnye... Uhuks3... Ari Khamis, sakit tekak makin teruk. Nak minum, telan air mineral pon cam dah xbley blah dah. Pastu, bersin jgn cakap la... Semedang jer... Mlm tu gak my 'sayang' gigih pakse aku ke klinik. Degil bin degul gak aku memule. Konon2, bley b'tahan lagik & nak gi klinik ari Jumaat jer. Padahal, mase tu kepala mmg dah weng2 xhengat! Owhhh...
Kul 8.45 p.m, my 'sayang' bawak aku gi klinik. Sib baik xramai org. Doktor kata mmg aku demam la kan... sbb suhu badan tinggi. So, bnyk la ubat2-an yg perlu aku hadap. Mmg 'b'baloi2...' Hu3... Aku xlupe amik mc on Friday. Dat's y on Friday, aku nan ado di alam maya. Aku rest kat umah mak aku. Mak aku masakkan porridge as requested. Wah! Sungguh gediks aku bile demam. He3...
Dari ari Jumaat aku spend time kat umah mak aku. Balik hari la kan... Means, pagi pegi, ptg balik umah. My 'sayang' still bz b. Xbley nak teman aku kat umah. So, adalah bih afdal aku lepakin' kat umah mak. Plus, hape jer yg mak aku masak m'buatkan aku semakin sihat! He3...
Hari nie, aku kembali ke opis spt bese. Xde la mc2 dah... Kalo ikut hati, mmg nak xtend mc. Tp, bese la kan... coti mmg syiok tp, bile come back after coti tu yg xsyiok sbb keje adalah melambak2. Plus, nie kan dah nak ujung tahun. Sume mende t'kejor2. Owhhh... mak terpakse gagahkan diri gak, noks... Sob2... Chaiyok2!
Skang nie, kepala dah xberape weng2/dizzy2 but, suara adalah pitchin' larik! Dah macam itik serati pon ado. Rock, sehhh..! Pastu, idung tgh bnyk mukus. Kene selalu gi toilet, buang mukus2 tuh!
Sekian... Areleez melaporkan utk Buletin Blog. ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

s.c.h.u.l.t said...

semoga cepat sehat :)

ArELeEz said...

s.c.h.u.l.t,
mekacih.. btw, dah b'ansur sihat.. aminn..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google