SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, November 5, 2009

P'uBaHaN...

DOLU:
~ Mase zaman2 campus dolu, masak maggi pon aku fail! Kdg2 maggi aku jadik keras la... Kdg2 selembut sutera la plak. Xcaye?!! Tanye la geng2 kamceng aku kat Arau dolu. Huuu...
SKANG:
~ Alhamdulillahhh... Aku dah semakin b'keyakinan utk memasak. Tp, xla terror tahap Chef Wan/Jamie Oliver tuh. Yg simple2 can do lah...
DOLU:
~ Kalo balik kampong, aku mmg anti sosial. Jarang kuar umah. Gi kenduri pon... ya ampon... malas nak mampos!
SKANG:
~ Mule skerkan keramaian cam kenduri-kendara. Jarang miss kalo ade invitation esp yg jauh2 coz aku sker jln2 carik pasal! Hiks...
DOLU:
~ Pantang coti/off day, mesti aku m'tido sampai kul 12 ++ p.m. Bangun, mandi, kemas2 umah mak aku tuh! Then, masak nasik. Lauk sume serah kat mak aku.
SKANG:
~ Aku kuat b'jln2 carik pasal! Kalo amik coti, bknnye aku rest kat umah tp, gediks2 ikut my 'sayang' ke sane & ke mari. Pastu, kalo weekend lak mmg t'hamat2 jarang aku lekat kat umah. Ade jer agenda. Sampai jiran sebelah pon xkenal aku! Sungguh, aku xtipu!
DOLU:
~ Life aku cukup simple. Xpikir masalah yg berlaku kat sekeliling aku. Dlm erti kata len, aku kureng prihatin la...
SKANG:
~ Life aku masih simple but, ade rase keb'tanggungjawab-an esp t/jwb sbg wifey & anak. Quite prihatin la aku skang nie...
Ade banyak lagik la p'ubahan2 yg berlaku dlm idup aku. Yg kat atas tu adalah antara yg paling ketara la... Owhhh... btw, p'ubahan2 tu adalah p'ubahan yg berlaku seblom & selepas kawen. To me, marriage byk m'dewasakan aku... bnyk m'beri ruang utk aku b'pikir dgn lebih matang... & ianya seolah2 sbg 1 platform p'belajaran wat aku. Aku xkata yg zaman remaja/bujang aku tu suck/xbagus. But, what I'm tryin' to say is aku dpt rasekan stage idup sbg seorang khalifah di bumi Tuhan nie. So far, w/pon bnyk dugaan yg maha m'cabar... alhamdulillahhh... sume aku dpt harung. Berjaya/x, bknlah ukuran. Yg penting, aku sedar yg aku sentiasa b'pijak di bumi nyata...
Moral of da story: Marriage helps me a lot in my life improvisation... ;)
*So, what say u?


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

8 comments:

Ms.Lilies said...

dulu n skrg mmg byk beza...tp sekurang2nya kita sama2 lebih baik dr yg dulu....betui dak? muehehehe

eja said...

but..knp aku lebih suke kepada zaman muda2 aku..zaman ank2 gadis dulu ye..

sweetheart said...

akak pon cenggitu ja...

Solehah said...

ooo..moral drp story jugak:kena cepat2 kawin bagi yg masih belum macam aku ni..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku dulu tak suka bergambar...skunk suka sgt...

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
btul3!!! he3..


eja,
len org, lenlah pandangannye. btw, aku xkata aku xsker zmn remaja but, like i saidlah.. i've made 1 step to be a better person once i got married! dolu baik, skang lagik baik2! hiks..

ArELeEz said...

sweetheart,
same la kite..


Solehah,
tau xpe..! ahaks3..

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
p'ubahan yg maha bagus tuh! truskan.. muahaha..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google