SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 23, 2009

2012 MiSsiOn... CoMpLeTe!

Finally, t'capai gak hasrat murni my 'sayang' nak tgk movie 2012. Nie citer hari Rabu last week. Gigih aku nak publish gak, sbg bukti aku dah tgk citer tuh. Mission nak tgk wayang nie was unplanned, ok! Main redah jer... Tiket abis ke... hape ke... sume tawakal jer...


~ Memule, aku cam xconfident jer tiket ado sbb dengor2 citer tiket utk 2012 mmg sold out. So, we ols xmenaruh harapan 100% la... Untung sabut, timbul kan... & alhamdulillah... tiket still ado. Tp, seat adalah kureng strategic, 2nd row dari depan. Tahap t'geliat leher gak la kan... @ 1st, cam xjadik tgk coz xstrategic kan... Tp, pikir balik, dah alang2, redah jerlah..!


~ Popcorn adalah wajib sbb aku lapor! Plus, kalo agak2 cam hampehsz jer 2012 tuh, bley la aku layanz popcorn nih. He3...

To me, 2012 is a not bad movie la... Startin' agak lembab sket. But, bile dah masuk tgh2 tu dah panas enjin dah. CGI mmg t'baiklah! Sampai sakit tangan my 'sayang' aku pegang sbb gerun tgk bumi dah jadik tunggang t'balik. Huuu...

Aku cian kat Sasha, Gordon, Tamara & Karpov sbb diorang sume mati, xdan nak selamat naik bahtera besor gedabak. W/pon Sasha ade affair dgn aweks Karpov, Tamara but, aku still cian kat dia bile dia mati after selamatkan yg len2 t'masuk Karpov. Tamara pon same. W/pon dia curang tp, hati dia still ade sisi baik bile dia gigih nak selamatkan Lily & Ceasar *her beloved dog.* Sanggup b'korban tuuu... Karpov pon ade sisi baik sbg seorg ayah. B'korban selamatkan anak kembar lelakinye w/pon last2, nyawa sendirik t'gadai. Pd yg dah tgk, sure akan t'bayang2 setiap character yg aku mention kat sini kan? Pd yg dok t'nganga2 sbb xtau hape yg aku dok bebel2kan, adelah bih afdal gi menonton dolu. ;)

Kesimpulannye, aku xtido la sepanjang movie tuh.

Abis jer movie, we ols gi supper. Lapor xhengat! Popcorn tersebut xb'jaya mengenyangkan aku.


~ Aku order kueteow tom yam.


~ My 'sayang' layanz nasik goreng kampong.

~ Mase nie, aku dah feelin'2 not well dah... Rase xshedap badan jer... Tp, aku wat dek jer... Konon2, xmo lemah-gemalai sgt. Nak jadik kuat la konon! Last2, soknye trus flat! Hu3...

Hape2 pon... 2012 mission... complete! ;D


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

Elyn said...

syabas..... anda dh pun tgk cite tu. saya..... huwaaaaaaa belum lai la!!

neezareef said...

x mkn popcorn tgk wayang kureng skit feel..

Lynn Helmi said...

aku pun dok row dpn skali kt sini..tp mmg best la 2012..kunun nk tgk new moon tp sold out..booking pun next 2 days baru ade seat..gile ramai org canada ni..btw cik roz, ko tgk wayang kt ne? ade ke wayang kt teluk intan?..kekekekeke...

Anonymous said...

tpkan ade yg ckp cite tu beh kurg mcm dorg bt cite psl kiamat, cm amerika je yg selamat..btl ke? sy x tgk lg..

-k.sham-

ArELeEz said...

neezareef,
owhh.. really? tp, leez feel abis! feel makan! he3..


Lynn Helmi,
tu la.. sape suh dok canada? meh balik m'sia, meh! he3..

woit! sampai atimu kata t. intan nan ado panggung wayang, ek! aku dush3 kang! hiyarrghh..!!

ArELeEz said...

Elyn,
mekacih di atas ucapan syabas anda.. btw, sila tgk, key! ;)

ArELeEz said...

Anonymous,
aah. mmg la psl kiamat but, dari perspektif mat2 saleh la.. diorang wat accordin' to kepercayaan kaum mayan. kat ujung citer, segelintir rakyat amerika yg dpt naik bahtera tuh selamat la kiranye..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google