SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 4, 2009

KL (ePiSoD: pApAdOm)

Aku on leave on Monday. Lupe nak war2kan. Cian Pn. Eja dok t'jenguk2 aku kat ym. 'Sowy, babe! Gua lupe tampal notice! He3...' Aku ikut my 'sayang' ke KL. My 'sayang' ade urusan dgn CIDB kat Grand Season Ave.


~ Singgah b/fast kat R&R Ulu Bernam. We ols makan mee kari. Shedap but, lame2 cam muak. Xtau la nape?! Tp, dlm dok muak2 tu, abis gak la kan... Hiks...



~ Control macho... Hua3...



~ Giler kentang pimples naik kat muka aku yg cute-miut nih! Sekali 3, ko! Nyampah mak, nok..! Huhhh!!!


Bile perut dah kenyang, baru la b'semangat nak meneruskan p'jlnan kan... ;P Sambil sembang2... sambil dengor radio... sambil nyanyi2 follow lagu2 kat radio. Dah jadik cam K-Box lak Wirasleez tuh. He3... Hape2 pon, I sgt2 bahagia, ok berada di samping yg t'chenta... Ahaks3...



~ Aku xfollow my 'sayang' masuk Grand Season Ave. Just dok lam keta jer, sambil baca paper. Bile boring, aku pon pose la gediks2 secara sengalznye... :D


~ Ermmm...


~ :P
~ Aku t'ingin nak pakai make up lite2. Bkn la yg vogue2 tahap make-up artis2 jln catwalk kat red carpet tu. But, yg simple2 jer... Cam pakai mascara ke... eyeliner ke... Ha..! Dat 1 la... Tp, masalah kemalasan aku melampaui segalanye! Penah la dolu, aku beli mascara cap Maybelline. Memule jer aku rajin pakai. Pastu, keras kematu mascara tuh! Yg pelentik bulu mata tu plak aku sedekah kat A_bern. Hua3...
~ Pastu, aku rase cam lapor. Aku toleh belakang, godek2 stock makanan, jumpe Cheezel.
~ Here we go lah! Ho3!!!
Selesai jer urusan my 'sayang', we ols xtau dah nak gi mane?! Last2, aku wat cadangan, ayuh menonton wayang citer Papadom! Alhamdulillahhh... cadangan diterima pakai. Syiok2..! Jom ke TGV KLCC..! Yippie2..!
~ Sampai KLCC kul 1 p.m. Tiket Papadom adalah kul 4.30 p.m. Xkan nak melangut jer kat situ kan?! So, kite makan KFC dolu..! He3...
~ Chantek, menarik, t'tarik, da bomblah!
~ Pas makan, gi surau... Pastu, lepakin'2...
~ ... tgk org lalu-lalang. Syiok! Sker lak aku. Sbb dpt tgk gelagat manusia. Cara dressin'... cara b'jln... bla3...
~ Bile dah boring, we ols ke taman lak.
~ Amik gambar sekeping, 2...
~ ... pastu, masuk balik lam klcc. Panas wooo datin' kat luar nih... Purak2 senyum jer tuuu... Xnampak dahi aku dok b'kerut2 tu, ha!

~ Kul 3.50 p.m, we ols naik TGV, beli popcorn & beverages. My 'sayang' nie xkenal erti kenyang kot... Asik mengunyah jer dari td..! Musykil aku! Owhhh...

Besh gilerlah Papadom. Mmg tul kata Aziz M Osman, Papadom adalah 1 film yg bley wat kite heppy gelak2 xhengat + sedey nangis2 *Tp, aku xnangis sbb aku tabah! Chaittt! Puiii!* + geram2 marah! Thumbs up for Afdlin & 4.5 stars for Papadom! Sesape yg lom tgk, aku syorkan gi la tgk. Xrugi duit korang. Papadom berjaya m'ubah pandangan skeptikal my 'sayang' terhadap film M'sia amnye & film Melayuz khasnye.
Abis tgk Papadom, aku b'gegas ke 1st floor sbb Leh dah roger2. Kitorang ade 'date' dat eve. Leh nak belanja makan kat Nando's. Owhhh... tq2, bebeh! ;)
*Sowy Leh coz sume msg2 hang sampai lambat. Maybe sbb xde coverage kot! Sowy again coz hang tunggu lame... Ya ampon... ya, Cik Leh... ;D



*B'sambung...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

eja said...

aku pon teringin nk p tgk papadom ni..bila la agknya..

ArELeEz said...

eja,
gi la tgk! jgn tangguh2! syiok woo.. ajak azhar, key!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google