SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 16, 2009

RoAd-BuLLiEr!!!

Mornin', u ols..! How's ur day, huh? Monday blueskah? Isk3... don't be lah! C'mon... Let's live up our lifeslah! Xrock la nak blues2 kan... Hiks...


W/pon aku cube utk live up my life & xmo Monday blues bagai... but, still ade yg distract my mood! It's a road-bullier, ok! Huh! Sgt m'jelikkanlah! U know what? This mornin', I drifted as usual la kan... Kuar umah kul 7.40 a.m. Sampai kat simpang nak ke spital tu, ade xcident. Ececehhh..! Poyos jer aku citer pasal simpang tu. Macam la korang tau katne kan... He3... Layanz jerlah...
Ok. Sambung balik citer. Aku rase, keta Proton Saga tu xcident sorang2 coz xnampak vehicle len. 'Parking' baik punye melintang kat tgh2 jln. Tayar dia cam t'cabut. Dunno what really happen, xtually. Bile nampak xcident, aku masuk la lane kiri. Pastu, aku nak masuk lane kanan balik. Aku tgk side mirror belah kanan, ade 1 Proton Saga merah but, still jauh lagik la... Means, sempat la kalo aku nak kasik signal, nak masuk lane kanan kan. So, I did what I thought was rite la kan... Tetibe jer Saga merah tu upkan speed & hon aku! Hape kes lak kan?! Gua dah bg signal awal2, ok! Plus, keta lu td jauh lagik tp, bile nampak signal aku lip-lap lip-lap, trus speed! Isk3... hangen la mak, noks! Ko hengat, nie jln bapak ko kah??? Sebley mungkin dia nak cucuk montot Wirasleezku itu, ok! Dasar road-bullier! But, fine! Aku patah balik gi lane kiri. Mak aku kata, mengalah xb'erti kite lemah. Cewah! Dan2 tu hengat pesan mak. ;P Once Saga merah pintas aku, aku masuk balik lane kanan & hon dia sekuat ati! Amik ko! Sape lagik road-bullier??? Muahaha... Puas ati coz kira cam t'balas gak la dendam aku! Heh3...

Tp, serious! Bahaya, weh mamat tu bawak keta... Dah la bawak budak kecik kat sebelah. Anak dia I guess... Pas pintas aku, dia cilok sane... cilok sini... cam pelesit! Kot ye pon xsayang nyawa sendirik, pikirkanlah nyawa budak kecik tuh! Isk3... Hopefully, org2 camnie diberi petunjuk & hiadayah... Hengat la org2 t'sayang...



~ Pesanan utk sume includin' tuan empunye blog nih...


*Credit to: Blog Danialarzurahafiz


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

Solehah said...

betul la leez..aku ta ksuka org gitu..selalunya org peranagai gitu..no idea..giloss kot..

ArELeEz said...

Solehah,
aah. giler kentang! mangkok ayun! wtf $%&*# ..! err.. sumelah!

j0jet said...

areleez dok mana? kalo jet nk p opis pon sama..byk org kurang di ajaqq..

ArELeEz said...

j0jet,
dok t intan.. org kampong jerk..

tau xpe..! mungkin sekolah memandu yg diorang gi tu x ajar abis kot?! xpon, cikgu diorang arwah seblom diorang khatam?! xpon, diorang mmg kekurengan ke-ajaran kot!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku rasa kau lagi ganas dari driver proton merah tu..kalau kau nak tau driver proton merah tu perogol bersiri...so hati2 ler..

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
ye! keganazsan tu penting m'ikut faktor keadaan. ;P

isk3.. gerunnyeee..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google