SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 20, 2009

My MoM's BeSdAy...

Date: 18 July 2009

Venue: Umah aku & my 'sayang'

Event: Makan2, mini celebration of my mom's besday! ;)

Besday mak adalah pd 19 Julai... Tp, we ols celebrated on 18 Julai coz on 19 tuh aku ngan my 'sayang' kan nak ke KL... Xtually, bley jer kalo nak celebrate kat KL. Tp, abang aku xbley join la coz abang aku xikut gi KL. Dat's y la we ols celebrate awal sket.

Mak aku xtau pon kitorang nak celebrate besday dia nih! Idea nak wat surprise2 nie dtg drpd abang aku. Aku on jer... Co-incidently, ari tersebut adalah ari Sabtu, ade pasar mlm. So, aku wat plan baik punye, ajak mak gi pasar mlm. On da way back, aku roger2 abang aku, cakap kitorang dah nak sampai umah. Mak plak cam blur2 coz apsal xanta dia balik trus?! Tp, mak diam jer... Xbnyk soal! Yg bnyk soal adalah A_bern.

A_bern: Eh2! Apsal kite xbalik umah nenek? Apasal gi umah pak su nih?

Sib baik my 'sayang' pandai cover line...

My 'sayang': Eh! Dah kul 9.30 p.m la... Mlm nie Jgn Lupe Lirik kan?! Owhhh... sempat lagik nih!

So, konon2nye kitorang nak kejor tgk Jgn Lupe Lirik dolu la... Pastu, baru gi anta mak balik. 'Pandainye, B m'cover line!' Pdhal, mlm tu Jgn Lupe Lirik adalah dipostpone coz nak bg laluan kat APM. Hiks...

Tgh aku dok bz b memunggah makanan2, abang aku sampai. Lagik la mak blur2. Tp, mak cool jer... Kitorang xwish ape2 lagik kat mak. Even time makan pon xwish ape2! Relax jer sambil menikmati makanan2 tersebut. ;P

~ Aku beli sate, tp bkn Sate Wak Teni. Sate pasar mlm jer... Ok gak la... Not bad la...


~ Ade laksa yg besh nih! Xkedekut & cukup sume rase! Kira besh la laksa mak cik nih!


~ Ayam goreng adalah WAJIB! He3...


~ Oren nie pon beli kat pasar mlm. Murah2! 10 bijik 5 hengget! Aku beli 20 bijik! My 'sayang' & mak kata, masam. Tp, aku kata shedap & sedang2 elok jer rasenye. Al maklum la... tekak xsame..! Hiks...


~ Da besday gal! Eh2! Besday woman kot! He3...


~ A_bern yg tgh poyos makan laksa yg besh tuh! Lip2 plak dok perasan aku nak snap gambar dia. Punye la senyum, baik punye..! Gilos glamer diorang nih! Cam acu diorang! Owhhh... sapekah 'acu' tersebut? Ho3!!! Hiks...


~ Ye la... ye la... Amik gambar Lip2 la plak! Kang xamik kang, nangis guling2 la plak kang..! ;P

~ Wah! Nie manusia ke... gabanz ke... superman ke... resakse nih? La3... Larikkkksssssssss.......... Nyorok dlm almari! Muahaha...


~ Kak Aneem maintain jer lepakin' ngan Raudhah. Raudhah nampak makanan cam nampak duit selambak jerk! Bulat trus bijik mata! Cam nak terkam jer! Woit2! Xbley2! Xsesuwai lagik maaa nak makan sume nih! Bawak b'sabor, ye Cik Raudhah... Ahaks2...

Kul 11 p.m, kitorang anta mak balik. Skali lagik abang aku wat surprise! Dia suh Lip2 naik keta aku. So, ade la reason dia nak follow kitorang gi umah mak, nak wish hepi besday & kasik pressie skali. Sampai2 jer kat umah mak, we ols trus salam cium tangan, cium pipi mak & wish hepi besday to mak. Mak cam bese la... Kalo part2/adegan2 camnie, mmg touchin' abis la... Hiks... Abang dah kasik pressie, tempat simpan barang yg tingkat2 tu, ha! Senang mak nak simpan2 barang2 m'jahit ke... kain baju customers ke... So, xde la b'terabur sgt bilik m'jahit mak tuh! Aku lom kasik lagik! Postpone till this weekend, pressie lom beli lorrr... He3...

Last but not least, Hepi Besday to Mak... I love U 4eva lah! Mmuahhhsssszzzz... ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

mizz^lady^muack said...

aaddeeyyhh...terliuq den tgh makanan yer....ssooddaapp...
mmg mam telur ngan kicap + ngan daging burger.....makanan org malas....
aahahaha....

ArELeEz said...

mizz^lady^muack,
cepat carik tisu! kang meleleh2 plak kang! he3..

shedap ape kombinasik telur + nasik + daging burger tuh! marvellous, ok! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google