SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 16, 2009

MaJLiS aKaD niKaH pAk Su

Sowy la kpd kengkawan yg dtg jenguk blog aku nih, tp still nampak entry yg same. Bkn masalah malas update/xde citer ke hape ke... But, masalah is da problemonye adalah aku hamat bz b lately nie. Sume nak kene wat! Tu la... nie la... Exam's date plak dah makin dekat. 1 hape pon aku xstudy lagik! Owhhh... Huuu... Tp, kan... dlm pd dok sibuk2 tu pon sempat lagik aku chit-chat ngan kengkawan chattin' aku esp Leh. Hiks...

W/pon agak kelambatan, tp aku try gak update pasal kenduri kawen pak su aku. Alaaa... xsampai seminggu pon lagik... Kira lom basi la kan... Ha3... Ok2! Straight to da point lah! Hmmm... Pak Su nikah pd ari Jumaat, mlm Sabtu (10 July 2009) kat masjid. Memule nenek suh nikah kat umah jer. Tp, tetibe tok kadi call suh gi masjid lak. So, pas Isya' escorters sume konvoi ramai2 gi masjid.


~ Tok kadi lom sampai lagik time nih! Aku pon amik la kesempatan snap syiok sendirik! He3...


~ Tok kadi dah sampai, tgh cek2 dokumen2 yg diperlukan. Mase nie pak su aku mesti tgh dag dig dug, jantung b'debar2 kan? Relax2... Tarik nafas, jgn lepas sampai sok! Muahaha...


~ Tok kadi sibuk2 kat belah sane, aku plak sibuk2 kat belah sini. Amik gambar ngan Lip2 la...


~ Amik gambar mak yang la...


~ Amik gambar mak ngan mak lang plak la...


~ Amik gambar my 'sayang' ngan Lip2 la... Ek elleh... my 'sayang' tu..! Purak2 malu, tutup2 muka la plak kan... ;P

Alhamdulillahhh... Dgn sekali lafaz jer, maka b'tukar la sudah status pak su aku tersebut serta-merta. Dah jadik suami org wooo... ;) Gambar mase shake hand ngan tok kadi nan ado coz aku takutz flash camera distract pak su's concentration.


~ Mak su tu pandang semacam jer kat pak su. Adekah..??! Apekah..??! Ho3!!! ;P


~ Cium tangan lame2 sket, amik berkat. He3...


~ Yg nie pon lame2 gak! Owhhh... I like this part..! Tetibe jer t'hengat time aku menikah dolu, my 'sayang' wat camnie la gak! 1st kiss wooo... T'baik dari ladang! Flashback2... Muahaha...


~ 2 cuties too cute! Ecewah! Ahaks2...


~ Ana & A_bern. Ana nie mak cik A_bern tau! Tp, diorang sebaya lorrr...


~ Mase nie dah kat luar masjid. Poyos jer aku nak amik gambar b'dua2-an ngan my 'sayang'. Tetibe rase cam kitorang lak yg menikah! Hiks2...


~ Dah sampai kat umah pon amik gambar lagik. Amik gambar sarung2 cincin lak.


~ Mak su nie adalah Sabahan. Area Sandakan kalo xsilap aku. Majlis kat Sabah wat pas raye. Aku hengat cam nak gi gak la... Bley honeymoon trus! Kan3..??! ;P


~ Muda dari I, ok! Baru 19. Eh! Aku bkn si manis 17 ke? La3... Larikkkkssssss...... Ha3...

Majlis kawen a.k.a b'sanding adalah pd ari Ahad, 12 Julai 2009. Aku akan update lagik pasnie, kalo xkebz-an la, ek! Hrap maklum. He3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Solehah said...

terinagt majalah sweet 17..huhu..AnTm..
ucap tahniah tu your paksu n maksu..semoga berbahagia ke anak cucu..

Wife to Firdaus Ghazali said...

hi leez...mak yang ngn leez siapa ekk?mak yang tu dok kat area umah azie loooooor....dulu adik azie ina namanya yg selalu dlm blog azie tue....dia yg ngasuh.......

ArELeEz said...

Solehah,
weh! ade ke name majalah tuh? An Tm tu hape, ek?

owhh.. mekacih.. (bg pihak) ;P


Wife to Firdaus Ghazali,
hye.. mak yang tu mak sedare leez merangkap adik kpd mak leez. azie kenal ke? azie dok area mane? rase2nye mak yang leez xpenah jadik baby sitter.. tp, xtau la plak.. isk2.. cam interestin' nih! cam jejak kaseh la plak! hiks..

Wife to Firdaus Ghazali said...

umah mak abah azie kat greenwood,gombak.sederet dgn umah mak yang tu...selang bapa umah je pun...mak yang kan ada kembar?apa nama atok leez tu azie lupa tapi kitaorg panggil atok n opah...kan atok dulu bekas kapten...tul kan?????????aiman suma tu kan anak buah leez???cuba tanya mak yang kalo x caya...nama dia fatimah kan?mak azie panggil dia timah.mak yang tu dia alert kalo ari jadi adik azie,mak azie...

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google