SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 23, 2009

PeMaNdU kAmBiNg!!!

Aku drive ari nie gi opis. My 'sayang' bz b, got work to do. Keje tu plak arah yg b'lainan ngan arah opis aku. So, xmo la nak kelam-kabutkan my 'sayang' kan... Drive sendirik adalah better, xyah my 'sayang' nak rushin'2.

Well... pg td, mase aku on da way nak gi opis, ade la 1 mangkok ayun nih, bawak keta lembab cam kambing, tp ade ati nak guna lane kanan! Bkn aku jer yg bengang, even others pon bengang tau! Camne aku tau drivers len bengang gak? Alaaa... aku tau la diorang pon bengang coz aku pon bengang! He3... Tp, tul! Aku rase diorang pon bengang coz diorang gi potong mangkok ayun secara speedy gonzales wooo...! Potong ikut lane kiri. Aku pon potong gak! Potong sambil usha2 muka mangkok ayun tuh! Chaittt! Apek tua rupenye... 'Apa la lu apek..?! Kasik susah sama olang maaa...'

Td aku poyos2 hengatkan & dok hafal no. plate keta apek tuh! Tp, skang aku dah ilang ingatan la plak! Isk3... Tp, yg pasti, apek tu pakai Kembara.


~ Moral of da story: Jgn la memandu spt seorg kambing! Sekian...


* Credit to: Kucingbatu


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

memang fantttangggg nenek moyang aku(ala2 mak mertua kassim selamat nyer dialog) kalo jumpa pemandu kambing camtu....huhuhu.....

Elyn said...

kambing pun lg laju kot dr apek tu ekekekekek

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
yess! same la kite! kalo dia bwk laju, 'aiman xkesah' lagik! bley blah la.. tp, kalo bwk kedek2 cam kambing & xpikir pasal org len, mmg bley naik antu woo.. isk3.. insap2 la wahai pemandu kambing! huh!


Elyn,
maybe la kot..! muahaha..

Solehah said...

konfius ni..kambing pun boleh dapat lesen memandu ka?

ArELeEz said...

Solehah,
nie bkn kambing tul yg m'embek tuh! yg nie spesis kambing campuran/dlm bahase ugandanye adalah mix-goat. siap ade kewarganegaraan lagik tau! ahaks2..

no need to reveal said...

ayat best tu jangan memandu spt seorang kambing hehehhe...gelak tak hingat hehhe

ArELeEz said...

no need to reveal,
yess2! sila2.. sila gelak guling2! muahaha..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google