SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 7, 2009

AbAH dAH diScHaRgEd

Abah dah discharged on last Friday. Alhamdulillah... sume ok. But still kene pantang makan & no smokin' @ all! Plus, kene makan ubat yg dibekalkan ikut jadual.

My 'sayang' citer, abah dah 2-3 ari semput cam kene asma. W/pon xteruk & still bley control, tp cam pelik gak la coz abah xde sejarah sakit asma. Darah tinggi ade la. Pastu, Udda citer lak, petang Selase (kalo xsilap aku), Udda bawak abah gi specialist clinic. Jijah pon ikut skali. Pas doctor tu wat check up, dia advice suh bawak abah gi spital coz tekanan darah abah tinggi, lam 200++. Plus, doctor tu detect ade minor heart attack. Abah memule cam very da lazy nak gi spital, dia siap cakap, 'Alaaa... ari Jumaat la kite gi spital.' Tp, Udda nie tegas sket, dia pakse gak abah gi spital. Sampai spital, trus kene tahan kat ER. Udda called my 'sayang' lam kul 8 p.m. Kitorang trus gi spital, tgk abah.


~ Normally, bley jer masuk kat p'karangan ER. But, since H1N1 still active, pihak spital xkasik masuk ramai2. 1 patient, 1 waris jer. So, aku, my 'sayang' & Jijah tunggu kat luar jer. Udda yg teman abah.


~ Xlame pastu, baru Udda kuar. Doctor suh tggu kat luar katanye... till diorang wat announcement suh waris abah masuk, baru my 'sayang' masuk tgk abah lak. My 'sayang' kata, abah kene masuk wad coz doctor nak monitor jantung & bnyk mende lg.


~ Soknye, mase lunch hour, aku & my 'sayang' gi melawat abah. My MIL dtg ngan Udda. My 'sayang' nak uruskan proses p'tukaran wad dari wad bese ke wad kelas 2 coz abah cakap dia xbley tido mlm, asik dengor nurse/patient dok lalu-lalang kat tepi abah.


~ Nie mase mlm sblom abah discharged, aku & my 'sayang' gi melawat abah. Plus, nak antakan barang keperluan abah.

Abah discharged on Friday. Last Saturday plak adik-beradik my 'sayang' yg len2 balik kampong. Abang Poi nak bawak abah gi IJN/HKL, nak wat further check up kot. Tp, xtau la plak bile Abang Poi nak bawak. This week kot..!

Xkesah la diorang nak bawak abah gi mane pon. As long as, ape yg diorang wat tu adalah utk kebaikan abah gak. Doakan yg baik2, ye..?! ;)

Abah mmg xbley dok diam kat umah jer. Ari nie, dia dah kuar gi tgk site ngan Dadi & my 'sayang'. Pdhal, anak2 suh dok umah, rehat jer. Tgk kolam ikan ke... Jaga ikan haruan kasik jadik montoks2 sket ke... Hal keje dah patut serah kat Dadi. My 'sayang' bley tlg monitor. Insyaallah... bley handle. Tp, abah kata, dia xharap Dadi bley manage keje2 abah lg.

Hmmm... owhhh... abah mertuaku... ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

neezareef said...

lega dah leh kuar spital ek

ArELeEz said...

neezareef,
aah.. kalo x, muka abah muka borin' tahap gabanz jer. he3..

RaFFLeSiA MeRaH said...

alhamdulillah....moga2 pasni dah x masuk spital lg dah, pasni mesti sihat yer pakcik....

ArELeEz said...

RaFFLeSiA MeRaH,
insyaallah.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google