SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 30, 2011

MAKAN TIME HUJAN SAMADENGAN SORGA..!

Sekarang nie, petang2 selalu hujan. Kat tempat aku la kan... Kat tempat korang, tak tau pulak aku.

Macam petang semalam pun hujan jugak. Seperti biasa, musti la my 'sayang' yang amik balik kerja. Tu pun my 'sayang' terpaksa amik lambat sikit sebab stuck kat kantin Pejabat Daerah.

Alkesahnya... semalam my 'sayang' ada kerja undi untuk kontraktor. Lepas settle urusan cabut undi, sementara nak tunggu pukul 5 p.m tu, my 'sayang' melepak la dengan geng2 bas sekolah dia kat kantin Pejabat Daerah. Tetiba hujan lebat. Payung nan ado..! Tu yang stuck kejap kat situ tuh!

Nasib baik tak lama sangat stucknya. Pukul 5.20 p.m my 'sayang' datang jemput. Kalau tak, mau meroyan ah kak kat opis tuh!

Owh... meroyan sesadolah pulak! Bukan ke semalam baru jer berazam nak jadik isteri mithali lagik penyabor. Haish! Cabaran betul! ;P

Masuk jer dalam kereta, terus my 'sayang' tanya, 'Aaby 
lapor tak? Jom makan nak tak?'

& aku... of cos tak jadik nak meroyan!!! Ngeh3...

~ Wajah kesayangan hamba... Ecewah! Dan2 tu, noks! ;P

~ Kalau yang tadi samadengan wajah kesayangan hamba, yang nie pulak samadengan wajah kiut! Ha3...

~ Skill artistic sementara tunggu order sampai. Tetiba teringat kat Sabah... Owh... Kota Kinabalu... owh... Jesselton Point... owh... Sapi Island... owh3..!!!

~ Makanan dah terhidang. Tak jadik nak blues2 teringatkan Sabah. Kita makan duluuu..!!! He3...

Makan kat Mutiara Seafood lagik... Sodap pulak makan semalam. Sold out! Licin! 

Makan time hujan memang sorga kot... Kan3..??? ;P


:: Like3, ek! ::

4 comments:

SYANI said...

Memang heven makan masa hujan², nak pulak kalau dapat makan tomyam.. Merveles!

Salam kenal yer... folo you sekali..

fairus said...

BESTNYA... :)

ArELeEz said...

SYANI,
yupp! betul3!!! ;P

slm kenal to u too..! ok. tq, ek! ;)

ArELeEz said...

fairus,
harussss...!!! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google