SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 2, 2011

MINTAK LAIN DAPAT LAIN

Waktu/Hari Kejadian: Ada la... 1 hari tu... masa my 'sayang' ke Ipoh dengan abah. Naik kereta abah jugak.

My 'sayang' roger2...

"Aaby, nanti amik abang kat Kampung Bahagia, ek? Dadi tak dapat nak hantar balik terus sebab ada hal."

"Ooo... ok! B tunggu jer kat situ. Lepas opis hour kang, Leez berdesup datang."

Disebabkan Dadi ada hal & guna kereta abah makanya, aku kena la amik my 'sayang' kan... Isteri mithali kata ko! Baru amik ngan kereta macam tu pun dah dapat title mithali, ek! Ngeh3...

Hokay2! Sambung cerita balik. ;P

Pukul 4.45 p.m, my 'sayang' roger2 lagik...

"Aaby ok ke nak amik abang nie? Sebab sekarang nie hujan lebat giler! Risau pulak abang. Lagik 1, nak tapau apa2 tak? Abang kat kedai Pak Din (gerai makan) nie. "

"Alaaa... ok jer... Don't worrylah! Leez bawak slow2 tahap siput sedut jer... He3... Hmmm... nak kueteow gorenglah"

"Hokay2! Hati2 tau! Jangan speed!!!"

~ Sampai rumah, mandi2, semayang bagai... konon2 nak makan kueteow goreng Pak Din la kan... Tup2, bukak jer polistrin, nampak bihun goreng. Terus tertanya2, 'Eh! Tadi bukan aku order kueteow goreng ke? Hmmm...'

My 'sayang' pun terkejut jugak sebab dia confident kata dia order kueteow goreng. Nyesal pulak tak recheck masa kat gerai tadi katanya... 

Hmmm... takpe la... Belasah jerlah! Janji masyukkk..!!! ;P

Pssttt2!!! Yang ah kak kata nak drive slow2 cam siput sedut tu kan, auta jer... Ah kak hentam bawak sampai 80 km/jam, dalam hujan lebat tu, noks! Eh, tak sengajalah! Tetiba rasa happy mendrive sampai TERtekan paddle minyak. 'TER' hokay! 'TER'! Hiks...


:: Like3, ek! ::

2 comments:

fairus said...

BAHAYA TU BAWAK LELAJU TIME HUJAN.. MASA HUJAN TAYAR TIDAK MENCENGKAM SANGAT APABILA BREK.. MUNGKIN AKAN SLIDING... HATI2...

ArELeEz said...

fairus,
oo.. ok. lepas nie xwat dah.. insyaallah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google