SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 14, 2011

AIDILADHA 2011

Raya haji tahun nie, family aku tak berapa nak complete kuorumnya. Sebab kakak & family tak dapat balik kampung. Diorang beraya kat Kajang jer sambil makan hati sebab adik2 dia semua dapat beraya secara hebat merangkap makan makanan best2 yang mak masak. Ha3...

Habis la kalau dia baca nie... Mau aku kena lempangan hikmat 1000 kesakitan! ;P

Pagi raya, mak bagi arahan suruh angkut makanan2 ke rumah nenek. Saja jer nak memeriahkan rumah nenek pulak... ;)

~ Mak Yang pun angkut sekali makanan dari rumah dia ke rumah nenek. Macam potluck gitu..! Lemang tu aci beli jer. My 'sayang' beli masa on the way balik dari karnival malam raya tuh. Beli 2 batang. Eh! Harga lemang pun dah naik tau! Dulu 10 hengget jer sebatang. Sekarang 15 hengget sebatang wooo..! Penangan inflasi ke apakah ini? Dasat2... 

~ Pak lawak di pagi raya... Habis handsome la tuh konon kalau senyum camtu tuh! Owh... tak boleh blah! ;P

~ Rifqi pun nak beraya jugak..! 

Aku paling lambat sampai kat rumah nenek yang sekangkang kera jer jaraknya dengan rumah mak tuh. Biasa la... tuan putori nie memang selalu menjadik tetamu VVIP! Ha3...

Best wooo... makan... Takde makna nak toleh kiri-kanan dah! Diorang makan sambil berborak. Tapi, aku tak! Makan, makan & makan terus! Sampai... bbrrppp..! Ooppsss!!! Ha3...

Lepas makan, kaum Adam pergi semayang raya. Aku terus balik rumah mak, salin baju raya yang semenggah sikit + touch-up2. Sebab lepas semayang raya kang nak berposing raya pulak. Acara wajib kata ko! La3...

Nantikan wajah2 kiut ah kak selepas ini, ye anak2... Ahaks3... 


:: Like3, ek! ::

2 comments:

kaklong said...

wah,lemang harga nya naik mendadak!
tak pernah beli,selalu mak jer yg buat.

ArELeEz said...

kaklong,
aah. t'kejut gak! tp, tahun nie xwat lemang utk raya haji. so, beli jer la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google