SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 2, 2011

HANTU BUNGKUS???

Kisah seram nie tau! Baik cepat2 amik bantal untuk buat tutup muka! Ngeeeeee......

Kisah berlaku masa on the way nak balik dari picnic kat Padang Polo & shopping kat Ipoh tuh. Aku, my 'sayang' & Kak Yong 1 kereta. Tak sama jalan ngan kereta abang aku sebab abang aku decide nak ikut jalan lain. Takpe la... Asalkan boleh sampai dengan selamat tanpa sebarang 'gangguan'... Ooppsss!!! 'Gangguan'..??! Huuuuuu......

Kak Yong dah lama tido. My 'sayang' berhenti kat Petronas petrol station sebab aku nak shi2. Selesai urusan shi2, aku suruh my 'sayang' bukak bonet sebab nak amik towel, nak selimutkan Kak Yong yang masih lena tido.

& kami sambung balik perjalanan...

Memula, rasa biasa2 jer. Sembang2, nyanyi2 layan lagu kat radio, gelak2, bla3... Takde apa yang 'paranormal'. Ooppsss!!! 'Paranormal'...??! Huuuuu.....

~ Sampai la tetiba bila 1 kenderaan 4 Wheel Drive (4WD) nie potong kitorang... Tetiba rasa ngeri! & tetiba bulu tengkuk berdiri tegak! Ngeeeee...... Kami bukan ngeri sebab terkagum2 tengok 4WD tuh. Tapi, sebab tertengok 'mende' yang 4WD tu bawak. Nampak tak?

~ Dalam dok ngeri2 tuh, kami gagahkan jugak la nak membontot 4WD tuh sebab nak ensure apakah 'mendenya' yang 4WD tu bawak?! Ini gambar paling dekat yang aku boleh amik. Itu pun sebab tengah berhenti kat traffic light (lampu merah).

Dari kejauhan memang nampak macam entiti paranormal tengah landing kat belakang 4WD tuh atau dalam bahasa saintifiknya, hantu bungkus. Huuuu.... Bila dah tengok dekat2 sikit, owh... maybe owner 4WD bawak barang yang ditutup dengan kain selimut kot... Think positif, bebeh! ;P

Amacam? Seram tak? Kalau seram, sila angguk2 tanda setuju. Tapi, kalau tak seram, maknanya ah kak kena berguru dengan Ahmad Idham kot, kasik kaw2 dia punya seram! Ngeh3...

p/s: Errr... bantal yang korang amik tadi, berguna tak? ;P


:: Like3, ek! ::

2 comments:

farmys said...

kalau malam2 seram gak tgk benda mcm tu lalu.. hahaa..

ArELeEz said...

farmys,
tau xpe..! seram2 sejuk! huuu..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google