SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, November 11, 2011

PULUT + KARI TELUR

*** Ringtone lagu Kantoi by Zee Avi... ***

Tertera nama 'Mak Aku Cute' kat display screen. ;P Cepat2 aku pick up!

"Adik... petang kang datang rumah mak, amik pulut ngan kari telur. Mak masak lebih tadi. Bagitau abang sekali, ek?"

"Owh... sodapnya! Hokay2! Nanti orang datang amik."

Dalam kepala nih dah terbayang2 dah kelemakan pulut tuh ditambah dengan kesodapan kari telur air tangan mak. Rasa macam nak balik dan2 tu jugak! Slurrppp2..! Owh... nom3!!!

Hari tu samadengan hari Jumaat. Lunch hournya panjang. Discuss2 ngan my 'sayang'... kitorang decide baik terus pergi rumah mak time lunch hour. Tak payah susah2 nak tunggu petang. Takut air liur meleleh2 tak hengat! Ha3...

~ Pulut diletakkan di atas pinggan besor bersama senduk biru. Kiutlah pulut nih! Aummm2..!!! Ha3...

~ Dicicah dengan kari telur yang marvellous! Aummm2 lagik..!!! ;P

Bila perut kenyang, maka sukalah hati... Secara automatic nak carik bantal! Terus hati jahat kata, 'Owh... malasnya lah hai 
nak masuk opis. Tido lagik best nih!' 

Buruk betul perangai! Sila jangan tiru perbuatan ini di rumah, ye anak2..! Hu3...

Nasib baik ada jugak hati baik. Cepat2 hati baik kata, 'Jangan 
nak mengada2! Ko ingat opis tu toknekmoyang ko yang 
punya! 'Aku janji...' tuh tau!'

Hokay la... Hokay la... Tak ngelat la... Paksa diri masuk opis balik dengan hati yang ceria... Senyummm........ ;)

Jumaat datang lagi... Nak lunch kat mana korang hari nie?


:: Like3, ek! ::

2 comments:

fairus said...

TAK PERNAH MAKAN CAMTU.. BEST KE?

ArELeEz said...

fairus,
pelik! xkan xpenah makan pulut ngan kari telur kot? hmm.. ape2 pun, bg leez, mmg t'baik dr ladanglah!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google