SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 23, 2011

BYE2 PIXON... WELCOME LOGITECH...

Cerita hari Sabtu lepas pulak... He3...

Malam sebelumnya, aku on lappy macam biasa. Memula, everything nampak ok. Bila dah lama2 sikit, eh2... apsal macam panas jer lappy nih kan... So, aku try check cooler pad. 

O.M.G!!! Dah tak berfungsi, noks! Kipas dia dah 'mati'! Sikit pun tak berpusing! Tak perasan pulak masa cucuk cable tadi, lampu tak nyala. Selalu ada jer keluar lampu kaler biru2.

Haish! Mintak duitlah tuh! Hu3...

Nasib baik ah kak ada strategi baik punya..!

"B... cooler pad lappy dah rosak la... Baru perasan. Alaaa... 
nanti lappy panas la, B... Menyukarkan keadaan untuk 
Leez berblogging la B. Kesian Leez... Tsk3..."

*Sambil buat muka sadis tak hengat tau! Kasik dramatik lebih... Ha3...*

"Ye ke? Hmmm... patut2 la pun... sebab cooler pad nie dah 'tua' kan... Lama sangat dah pakai. Dari beli lappy nie dulu kan... Takpe2... Esok kita carik cooler pad baru. Abang belanja."

Owh... terharu sambil yahooo2 yariibaaa2... bebeh! Ngeh3...

~ Hasilnya... mendapat la cooler pad Logitech nih. 'Keep cool with your laptop.' Ecewah! ;P

~ Rupa sebenar dia... Best sikit kot sebab kalau nak berinternet kat atas sofa,  dia dah tak tersangkut2 dah. Ada casing kata ko!

Tak survey2 sangat pun... Terus jer pergi Xtreme & beli. Harga samadengan 53 hengget. Murah ke mahal... aku pun tak tau! Aci beli jer, asal ado..!

~ Nie cooler pad lama. Jenama Pixon. Huduh sikit la... Tapi, huduh2 pun, lama jugak dia berjasa kat aku. Since kitorang beli lappy tu lagik. Plus, didatangkan sekali bersama lappy gitu..! 

Harap2 Logitech nie pun long lasting jugak. Harap2 la kan... Sebab aku nie ganas jugak kadang2 tuh. Ikut angin! 

Kalau cermat, memang cermat habis! Sampai kalau ada sesiapa usik barang aku pun boleh kena sekeh kepala wooo..! Tapi, kalau tiba musim tak berapa nak cermatnya, aci suka2 hati jer letak barang. Kejap2 ada kat katil... kejap2 pulak kang dok ada kat meja makan... letak kat hujung2 meja. Tersenggol sikit, dah jatuh ke lantai... berkecai! Haish!


:: Like3, ek! ::

4 comments:

fairus said...

KALAU ADA DUIT LEBIH BELIKAN SAYA SATU...

KizZ said...

WAh...cam mahal je coolerpad tu..Kiz pun baru je belikan coolerpad untuk member semalam tau..

ArELeEz said...

fairus,
owh.. i'm sorry..! *tiru tagline amir *raja lawak)* he3..

ArELeEz said...

KizZ,
mahal ke? ade lagik yg lebih murah & best ke? owh.. tipah t'tipu ke? uhuks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google