SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 2, 2011

JANGAN MEMOTONG IKUT KIRI, PLEASE..!

Beberapa minggu lepas, my 'sayang' dapat berita mengejutkan! Kawan my 'sayang' accident! Somebody call my 'sayang' bagitau. My 'sayang pun bergegaslah ke tempat kejadian, kat Taman Melor.

~ Tow truck tengah buat kerja2 towing 4 Wheel Drive (4WD) kawan my 'sayang' yang quite remuk tuh.

~ Pandangan sisi kiri yang banyak terjejas. 

Waktu kejadian adalah dalam 7.30 pagi. Kawan my 'sayang' nie keluar dengan wifey & anaknya. Nak ke mana tu, tak lah diketahui kan... Memula ingatkan dia accident sorang2. Means, terbabas macam tu jer tanpa melibatkan kenderaan lain. Sebab just ada kereta dia jer yang tersadai kat tepi jalan tuh.

Tapi, rupa2nya tak. Alkesahnya begini...

Tempat kejadian tu adalah sebelum jambatan. Kawan my 'sayang' di lane yang betul. Tetiba, ada 1 kereta potong 4WD dia ikut kiri. Dia nak elak dari bergesel dengan kereta tuh. Tapi, at the end, dia pulak yang terbabas berpusing2 langgar tiang elektrik. 

Kejam betul kereta yang potong ikut kiri tuh! Paling kejam bila dia blah macam tu jer! Seolah2 dia tak bersalah! Haish!

Kalau nak memotong tu, ikut la prosedur yang betul. Cikgu sekolah memandu tu dulu ajar memotong harus ikut kiri ke? Tak paham betul dengan orang macam nie! Tak sayang nyawa & tak pikir langsung tentang keselamatan orang lain. Huh!

Tak pasal2 wifey kawan my 'sayang' tu pengsan. Anak dia pulak admitted as pesakit luar. Walaupun tahap kecederaan diorang tak serius tapi, tak bermakna mende nie boleh dibuat main2 kan...


:: Like3, ek! ::

4 comments:

fairus said...

HUH.. TAK TAU UNDANG2 PUNYA ORANG...

| SUE | said...

kesian..org lain yang teraniaya...

ArELeEz said...

fairus,
undang2 kat bwh kaki dia jer kot! huh!

ArELeEz said...

| SUE |,
mmg kesian. tp, dia mmg xde rase kesian kot. b'henti tlg pun x! haish!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google