SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, November 3, 2011

REAL STEEL

Kalau dulu, pelakon lelaki antarabangsa faveret ah kak adalah Brad Pitt tapi, sekarang mungkin dah berubah kot... Sejak aku tengok filem Real Steel la segala2nya berubah. Ecewah! Ayat skema habis! ;P

Aku dah start jatuh chenta dengan Hugh Jackman. Owh... marvellous betul mamat tuh tau! Nom3..!!!

No wonder la my 'sayang' dok puji si Wolverine dalam X-Men. Yang aku pulak masa tu menyumpah-seranah sebab aku memang tak berapa minat cerita bergenre seperti X-Men tuh. Not my type la kengkononnya kan...

~ Bestlah Real Steel. Hugh Jackman pun best! Dakota Goyo pun best jugak. Atom pun lagik best! ;D
~ Puas hati sebab dapat tengok filem yang best... yang tak menyerabutkan kepala otak untuk berpikir.

~ Thank you B sebab belanja tengok wayang cerita best. Sayang berjuta3 kalilah! Ecewah! Dan2 tu, noks! Ha3...

Aku nie sceptical sikit kalau bab2 filem yang berunsurkan robot nih. Means, tak excited sangat la nak tengok kan... Siap cakap kat my 'sayang'...

"B... kalau Leez tertido dalam panggung kang kira aci la, ek? Ngeh3..."

Tup2 bila dah tengok, memang layan habis! Tak sempat langsung nak tido mahupun menguap! Penangan Real Steel betul! He3...

Paling suka part Max (Dakota Goyo) pukul2 bapak dia, Charlie (Hugh Jackman) sebab tak tolong dia bawak naik Atom. Lepas tu part yang lawan2 robot tu pun suka jugak. Alaaa... masa Atom lawan ngan Zeus tuh. Dalam hati memang la nak sangat si Atom yang menang. Plus, biasa la kan... kalau dalam filem, yang baik2 harus la kalah dulu. Then, baru menang glory3! 

Tapi, bila diumumkan Zeus yang menang, terus tak kisah langsung! Sebab performance Atom jauh lebih hebat dari Zeus. Kiranya Atom nie macam wira di hati rakyat jelata gitu... walaupun rupa paras dia tak semenggah! Hiks...

Selalu kalau si jahat yang menang, mula la aku meroyan! Tapi, kali nie tak... sebab semangat Atom, Max & Charlie tu mengatasi kehebatan Zeus. Ahhh! Bestlah!

Last but, not least, selamat tinggal Brad Pitt... welcome to mama Hugh Jackman! Ha3...

Eh! Kiutlah Dakota Goyo tuh! Kan3..??? ;P


:: Like3, ek! ::


8 comments:

My Little Diary said...

blum berkesempatan tgk lagi citer tu.... nanti nak tgk jugakkkk

| SUE | said...

Ramai kata RS best. Tapi kita tk minat citer² robot ni. huhuhu...wah tgk kat teluk intan tuuuu

masviona said...

samalah kita pun minat ngan hugh jackman n si cilik dakota goyo gak skrang ni...:)

ArELeEz said...

My Little Diary,
owh.. sila3.. xrugi punya!

ArELeEz said...

| SUE |,
leez pun xminat. tp, real steel best. terus t'minat. he3..

aah. sbb teluk intan kan my hometown maa.. ;)

fairus said...

SAYA DAH 4 TAHUN TAK TENGOK WAYANG.. AMACAM HEBAT TAK? :)

ArELeEz said...

masviona,
ok. buleh geng! he3..

ArELeEz said...

fairus,
uiks! hebat betul! nape, ek? fobia?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google