SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, April 25, 2011

KRUK-KRAK, KRUK-KRAK & KEBULURAN... ADEH3...

Kruk-krak, kruk-krak tu bukan bunyik perut berdayang senandung ye, you ols..! Tapi, bunyik keropok ikan yang dimakan bersama sos pekat melekat terbaik dari ladang! Ecewah! Melampau betul pujian! Ha3...

Eh2! Tapi, kalau nak kata bunyik perut berdayang senandung pun, buleh jugak la kiranya kan... Sebab masa tu memang perut lapor tahap gabanz! Protes punye pasal la... Konon2 nak merajuk ngan my 'sayang' siap muncung sentap + mogok lapor la kan... Bila my 'sayang' nak pujuk jer, sentap bajet takmo kawan sampai esok! Ha3... Mengong jerk! ;P

My 'sayang' pun bajet mogok takmo makan jugak. Natijahnya, memasing dok menahan lapor! Haish! Sib baik la memasing cepat cool. Duduk bertenang, bawak berbincang. Siap ada sesi meluah perasaan lagik, ko..! Hiks...

& akhirnya, we ols dah hokay balik... Ampon mahap pun dipinta atas kekhilafan yang ada... Ececeh..! Macam raya la plak! ;P


~ & malam tu, lepas Maghrib, cepat2 siap, nak ke Mutiara Seafood. Giler lapor! So, order jugak keropok ikan nih. Sementara menunggu main course sampai, buleh la mentekedarah mende alah nie dolu.


~ Motip..??? Hmmm... ah kak pun tak paham! Ha3... Maybe, my 'sayang' nak kata yang keropok nie sodap kot... Tak pun, keropok nie buleh hilangkan rasa lapor kot... Ha..! Tak pun, my 'sayang' nak cuba, try, test jadik duta keropok Moni kot..! Ha3... Apa2 jer lah! ;P

Malam tu, aku makan nasik goreng ikan masin ngan telur dadar, air limau ais. My 'sayang' makan nasik putih ngan kerabu sutun, air tembikai.

Bbrrppp..! Execuse me..! ;P

4 comments:

Faizaharis2 said...

alamakk dh lama tak mkn kopokkkkk laaa... ishkkkk...tetiba nak p carikk

ArELeEz said...

Faizaharis2,
silakan..! ;P

a t i E n a b E r n ! said...

hish . ptut la makin d'debab . huisshh . btw m, jom la join bloglist owng hee :)

ArELeEz said...

a t i E n a b E r n !,
debab tp, comel kan? ahaks3..

ye la.. nnti free2, org menjoin la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google