SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, April 22, 2011

NASIK A.K.A BUBUR DI KENDURI KAWEN

Kalau tadi, Zed Zaidi yang nak kawen, kali nie nak citer pasal majlis kawen sedara aku kat kampung. Aku pun tak reti nak explain sedara yang macam mana?! Means, sangkut2 pertalian darah kat mana tu la... Berpusing2 rasanya. Memang confuse ah kak tau! Bila mak kata sedara, 'Ooo... sedara...' begitu la kekdahnya... ;P


~ Yang sedara kitorang adalah belah pengantin pompuan. & inilah pengantin lelakinya... Tak amik pun gambar diorang bersanding sebab we ols nak balik baru rombongan sampai. Amik gambar pengantin lelaki jerk. Buat syarat! Heh3...


~ Ko hengat pengantin jer buleh berposing! Hey! We ols pun nak enterframe jugak, hokay..! Pengantin jugak what..?!! Ahaks3...


~ Muka Lip2 tak semenggah sebab sentap! Dia ingat Acu 2 (my 'sayang') dah tinggalkan dia. Padahal Acu 2 tengah gigih jadik cameraman. He3...


~ Tepi jalan pun aci belasah jer berposing! Janji sawan camera! Ha3...

Well... giler ramai orang/jemputan yang datang at the same time. Rumah dia lak kat tepi jalan raya. Memang sendat & padat la kan... Mak aku kata, parents pengantin pompuan tu berniaga. So, bila jumpa customer jer dia jemput datang kenduri. Campur ngan orang kampung... campur ngan sedara-mara... kawan2... Tok Sidang bagai... maka jadik berduyunlah manusia!

Lauk dia marvellous jugak la kan... Ada nasik putih, sup tulang lembu, daging masak kicap ngan ayam panggang. Sold out! Nasik pun diorang kelam-kabut masak sampai nak cepat punye pasal, nasik tu jadik lembik. Bila buh kuah sup, terus jadik bubur nasik. Tapi, I like..! Aku sker nasik lembik2 nih! Makan ngan sup panas2. Perrgghhh..! Hualla, weh..! ;P

Errr... weekend nie, korang ada jemputan kenduri ke?

2 comments:

.:hana hazel:. said...

blogwalking in the mission :)
Klik nuff gak :)

*teringat pulak masa kawen dulu..huhu

ArELeEz said...

.:hana hazel:.,
owh.. tq!

*m'imbau kenangan, ek? ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google