SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, April 11, 2011

JERUK PENANG

Lokasi kejadian: Opis favourite aku (la sangat... Hiks...)

Di suatu tengahari yang indah, sedang aku sibuk2 menyelit2 kat celah2 rak fail, tetiba aku terdengor macam ada orang panggil nama aku... Aku namakan orang tu as Encik P. Lebih kureng beginilah bunyiknya...

Encik P: Assalamualaikum... Cik Rozlizawati binti Mohd Adnan ada?

Perrgghhh..!!! Nama penuh tu, dowh..! Buat suspen jer Encik P ni tau! Awwsss!!! ;P

Sepantas kilat ah kak terjah kaunter, noks..! Kebetulan masa tu Hafiz takde, coti. Owh... rupa2nya Encik P mintak 'autograph' maaa... Wah! Rasa macam artis fames amos lak! Ahaks3...


~ Poyos jer mukadimah! Yang sebenor2nya, just nak citer pasal parcel nie jer pun... Saiz parcel sedang2 elok tapi, berat la jugak. Daripada kakak aku. Beliau courierkan jeruk Penang yang aku order merangkap ole2 yang aku paksa dia suh beli untuk aku. Heh3...

Aku nie bukannya hantu jeruk sangat. Setakat rasa2 sket tu buleh la... Tu pun jeruk pelam ngan kedondong jerk. Yang lain2 aku memang tak berapa reti nak makan. Saje jer gediks2 paksa kakak aku belikan ole2 dari Penang. Ye la... beliau kan gi Penang baru2 nie. Coti2 Malaysia katanya... Sakan, owh... makcik tu mencotikan diri! Cis betul! Aku adalah JELES tahap melampau! Tsk3...

Kakak aku kasik 3 peket jeruk, 1 untuk mak, 1 untuk aku & 1 lagik untuk abang aku. Keychain Penang pun ado. Mendapat la jugak ole2 kan... Tak kira la ikhlas ke paksa rela. Janji rock, bebeh! Muahaha...

Terima kasih daun keladi,

Nanti kalau gi mana2 belilah ole2 lagi untuk kami di sini!

;D

Jawab Cik Salmah..! Jawab..! Ahaks3...


4 comments:

azzey said...

daun keladi, pucuk keladi
takkan org sini je nak bagi, org sana tak reti2....

ha3....amik ko....:P

ArELeEz said...

azzey,
pucuk keladi, batang keladi, bkn xnak bagi tp, bajet asik lari!

ha3.. amik ko balik! ;P

Ms.Lilies said...

pehhhhh sodap tu...pueh makan

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
layan jugak la.. especially time2 lepak depan tv.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google