SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, April 22, 2011

GIANT REEF KNOT

Belah petang, we ols main simpul2 tali plak. Eh, tak! Bukan main tapi, belajar... Belajar buat simpulan reef/dalam bahasa saintifiknya adalah Reef Knot.

Masa skool dolu aku rasa macam dah belajar. Aku kan Kadet Bomba. Harus la ada subjek2 simpulan2 tali nih. Tapi, dah berkurun, noks..! Mana la ah kak hengat lagik. Nak tak nak, kena la belajar balik. Plus, tak rugi pun kan... ;)


~ Dr Khir & kakak2 serta abang fasci ajar kat dalam hall dolu. Siap buat slide show ngan video bagai... Tapi, haub jugak nak cope up mana 1 nak simpul dolu... mana 1 nak dok diam2. Ha3...

Bila dah agak2 confident buleh buat Reef Knot tuh, Dr Khir suh kitorang gerak ke padang. Ingatkan ada apa la kan... Rupa2nya, Dr Khir suh we ols buat Giant Reef Knot. Practice pakai tali rafia jer pun. Tapi, kat padang kena pakai tali yang giler besor macam nak tambat lapanploh ekor lembu! Hadoi la...


~ Dr Khir divide 10 group yang sedia ada kepada 2 group jer. Means, group 1-5 = 1 group (Group A). Group 6-10 = 1 group (Group B). Gambar kat atas nie turn Group A la. Berpusing2 diorang buat simpulan. He3...


~ Memasing dah confuse... Merunsing jer muka kan...


~ Last2, stop kejap untuk amik napas & bertenang dengan harapan buleh berpikir dengan waras.

& akhirnya, Group A tak dapat buat Reef Knot dalam masa yang ditetapkan... Kecundanglah mereka... Tapi, status kecundang diorang tu still hang lagik sebabnya Group B belum tunjukkan keterror-an. Kot2 Group B pun haub, makanya seri la kan...


~ G 7 Hadj tergolong dalam Group B. Penuh bersemangat nak gi 'berjuang' nih! Ecewah! ;P


~ Sawan camera memang tetap la kan... Muahaha...


~ Wait & see, bebeh! ;P


~ Nampak tak ah kak atak senyum? Hah! Sebab ah kak memang aim camera jer. Asal nampak camera jer, automatic senyum! Macam magic! Ha3...


~ Hidung kene kental time nih! Pernapasan plak perlu konsisten. Sebab sume dah bau kambing! Ha3...


~ Hah! Tersenget2... terbelit2... macam2 ado, noks..! Hiks...


~ Hokay2! Macam nak menjadik dah tuh! ;P

Setelah berhempas-pulas ditambah plak dengan berlengas bau kambing bagai... akhirnya, Group B berjaya membuat Giant Reef Knot. Sumenya berkat semangat kerjasama la kan... Pastu, kitorang amalkan strategi, hanya ada 1 ketua yang memberi arahan. So, takde la sume nak bercakap nak jadik ketua. Bawah ketua besor ada plak ketua2 kecil yang berdiskusi terlebih dolu untuk susun strategi.

Itulah rahsia kejayaan kami..! Ececeh..! Happy, noks! Sebab menang & dapat markah ribu3!!! Owh... yeah..! Ahaks3...

Rasa nak kembang-kempiskan hidung kat Group A la plak! Buleh??? ;P


*To be continued...

2 comments:

MrS. F!zA said...

dh lama benor kita tk bt aktiviti sihat gini..last 3tahun yg lps msa BTN..aiyakk

ArELeEz said...

MrS. F!zA,
owh.. apply la utk kursus2 team buildin'. best! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google