SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, April 16, 2012

DEMAM BOLA

Eh! Jangan tak tau... my 'sayang' sekarang ni tengah gigih training bola tiap2 petang tau! Bila pikir sekali, rasa macam, 'Eh, bagusnya lah laki aku nih sebab mengjoin aktiviti yang menyihatkan badan.' Tapi, bila pikir lebih dari seploh kali, terus rasa macam, 'Comelnya perut dia bila berlari2 anak sambil tendang2 bola tuh. Ha3...'

Bukan training suka2, hokay..! Training sebab 19 April 2012 ni ada game. Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM) vs Team Bola Sepak Wanita Malaysia. Amekaw! Tak agak2 nak melawan tuh! ;P

My 'sayang' of cos la team PKMM kan...Heh!

~ 1st evening my 'sayang' training, aku tumpang menebeng. Moral support kata ko! ;P Duduk diam2 dalam kereta je pun sebab takde geng. Jadik mamarazzi. Hu3...

~ My 'sayang' buat lawak. Poyos je kata training tu kat padang SMK Perwira. Bila kami sampai, tengok nan ado pun geng dia yang tengah sepak bola kat padang! 

Aku syak my 'sayang' dah termissunderstanding merangkap dah tersalah padang. Bila my 'sayang' roger2 geng dia, memang betullah syak-wasangka aku tuh! Rupa2nya kat padang SMK Seri Kandi. Dah kena u-turn. Haish!

~ Sampai2 terus kena gelak ngan geng. Plus, diorang dah habis training dah. Training la my 'sayang' sorang2 di situ sambil dengor geng2 gelakkan dia. Isk3... Belum apa2 dah ada masalah disiplin nih, tak boleh jadik! ;P

~ Nasib baik Adha sudi jadik tukang teman my 'sayang' training. Aci sepak2 warming-up gitu2 je la kot. He3...

Tak lama lepas tu, sorang2 join my 'sayang' & Adha. Lama2, semua pun start main balik. Semangat setiakawan kata ko! Bagus!

Aku yang jadik pemerhati dari dalam kereta ni pun naik syiok tengok diorang training. Lawak kot bila tengok team yang tak berapa nak fit & didatangkan dalam pelbagai saiz berlari2 anak kejor bola yang bulat sejibik macam perut2 diorang tuh! Ha3... Larikksss..!!!

Paling tak menahan bila bola masuk longkang & ada pulak yang menjerit...

"Woiii, korang..! Tengok 'anak gajah' amik bola dalam longkang..! Ha3..."

'Anak gajah' katanya..! Senak perut aku gelak tau! Hadoiiyaiiinyapun..! ;D

Koranggg... memang tak agak2 kan mulut tuh... Propaganza sangat..! ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fairus said...

SUAMI AWAK TU MACAM BUKAN PAKAI PAKAIAN BOLA JE..

ArELeEz said...

fairus,
jersey bola akan dipakai time game tu je. utk training, pakai je baju ikut sker bapak tiri laki mak ko! t-shirt + track bottom kan ke ok utk b'sukan ape2 pun.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google