SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 19, 2012

BBQ DINNER

Dah lama tak berbbq. Suatu hari, kat rumah mak, masa tu mak dengan Kak Aneem tengah busy memasak untuk lunch kat dapur. Aku pun busy jugak. Busy membebel2 dengan anak2 sedara je... Ngeh3...

Abang pulak terjumpa jagung kat atas meja. Gigih dia menyelongkar stor mak, mencarik tempat bakar bbq. Lepas tu, laju2 pulak dia pergi kedai beli arang. Nak bakar jagung katanya... Eh, bersungguh2 betul abang aku tuh!

Dah alang2 nak bakar jagung tu kan... aku pun ajak my 'sayang' beli sotong, udang & kerang untuk dibbqkan. Masa beli2 bahan mentah tu pun dah terbayang2 sotong bbq cicah air asam. Perrgghhh!!! Meleleh air liur, noks..! ;P

~ Start main bakar2 bbq belah petang. Tengahari perut dah santak sebab mak dah masak lauk yang hebat2 kan... Kasik makanan tu turun semua dulu & kasik kurus sikit baru la boleh sumbat bbq pulak! Ha3...

Lepas Maghrib baru dapat makan sebab start main bakar2 pun dah lewat kan... Kira macam dinnerlah. Kitorang jemput nenek & family Pak Yang untuk join makan2 sekali. Makan ramai2, baru la feeling keluarga bahagia... Ha3...

Idea spontan kalau menjadik memang best kan? Chill! ;P


:: Like3, ek! ::



2 comments:

fairus said...

JAGUNG BAKAR.. BESTNYA..

ArELeEz said...

fairus,
minat, ek? leez bab2 jagung2 nie kureng sket. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google