SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, April 16, 2012

"3002... BILIK 3"

Kalaulah semua doktor & nurse kat hospital gomen macam doktor & nurse kat Klinik E.N.T ni... kan syiok?! Tunggu turn berjam2 pun hati masih ada taman bila dapat layanan best. Puas hati!

Appointment mak pukul 9 a.m. Pukul 8.30 a.m kami dah letak kad appointment dalam bakul yang disediakan. Tup2, mak dapat nombor 3002 which means, mak adalah patient yang ke-2.

Sembang2 kejap sampai abang ngan Kak Aneem datang sebab diorang bawak Rifqi jumpa pakar telinga. Telinga Rifqi macam masuk air. 2 minggu lepas kot, abang dah bawak Rifqi jumpa doktor. Doktor bagi ubat & suruh tengok progress macam mana?! Minggu ni kira rawatan susulan la... So far, doktor kata telinga Rifqi dah ok. Takde koyakan/bengkak. Just be careful je la lepas ni. 

"3002... bilik 3."

Eh! Turn mak dah sampailah. Cool je kami lenggang-kangkung masuk bilik nombor 3. Ha3...

Hmmm... doktor kata, hidung mak dah ok sikit. Bengkak pun dah kurang. Doktor suruh mak kekalkan pantang makan apa2 yang boleh mendatangkan allergic pada hidung mak. Terdedah sangat dengan habuk pun tak boleh. Means, selagi mak boleh kawal tahap allergic tuh, selagi tu mak boleh bernapas macam biasa. Confirm takde any severe injuries.

Alhamdulillah la kan...

Doktor tambahkan bekalan ubat untuk dimakan bila perlu termasuk la vitamin C. 

Memula, mak nak balik hari tu jugak. Tapi, aku pujuk2 suruh tido lagi 1 malam & berjaya..!  ;P

Malam tu, kami makan pizza. Aci roger2 Pizza Hut Delivery je...

~ 1 large pan pizza, lepas tu redeem kupon untuk 4 soup-of-the-day + garlic bread.

Owh... senangnya hati ni bila perut dah kenyang! Jom menari2 sekali dengan ah kak, jom! La3... ;P


:: Like3, ek! ::



4 comments:

shark said...

kene berpantang ler akak pasni..
harap2 xdek yg serius lg pasni:)

ArELeEz said...

shark,
pantang? pantang ape? sbb akak sihat kot & belum penah b'salin lagik nak pantang2 bagai.. he3..

azzey said...

pantang tgk nih..:)

ArELeEz said...

azzey,
heh3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google