SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, April 27, 2012

BOLEH IMAGINE TAK?

Kesah hari Rabu...

Cerita nie tak bergambar tau! Korang kena banyak main imaginasi. Hokay, sekarang pejam mata & bayangkan... ;P

Tengahari Rabu tu, ah kak terus balik rumah. Berdesup je! (Imagine: Ah kak bawak kereta secara drift sambil buat aksi donut kat simpang. Heh!) 

Terus selongkar2 fridge & terjumpalah leftover sambal kicap + sejibik telur ayam + kobis. Jenguk2 rice cooker (imagine: Sambil angkat2 kening tau!) ada pulak nasik sejuk yang still elok, boleh dimakan. 

Tangan laju2 capai kuali yang tergantung. (Imagine: Ah kak terjengket2 amik kuali tuh. Adeh3...) Tuang minyak sikit, tumis sambal kicap sampai naik bau & pecahkan telur ayam. Kacau3... (Imagine: Sound effect kuali sebagai kelentung... kelentang... kelentung... tang2...) 

Masukkan pulak kobis & last sekali masukkan nasik sejuk, kacau3 lagik & perasakan dengan sikit je garam. Takmo banyak sebab dah ada kicap. Kang tak pasal2 kena darah tinggi pulak! Jangan lupa imagine sound effect kuali tadi. ;P

Pejam-celik, pejam-celik... dah siap! Eh! Korang jangan celik, pejam je! Kata imagine kan... ;P

Itu la menu lunch ah kak untuk hari Rabu. Campak2 sesedap rasa je, noks! Janji boleh makan.

Rupa dia macam nasik goreng kicap, rasa dia pedas2 sikit sebab ada cili padi. Hah! Boleh imagine tak? ;P


:: Like3, ek! ::





2 comments:

fairus said...

HEHE.. BOLEH TAHAN KELAKAU CERITANYA.. :)

ArELeEz said...

fairus,
kelakor, ek? ingtkn nk wat citer suspen. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google