SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, April 10, 2012

SERVISCAMKAMBINGKOT! HUH!!!

Perut lapor! Dah lapor tu, takkan nak dibiarkan pulak kot kan... Kesian perut. So, jalan2 carik makanlah kekdahnya...

Suggestion pertama samadengan One Kitchen. Approved! Tapi, elok2 sampai Bandar Baru, tetiba je dapat idea. Ting! Cewwah..! Siap ada sound effect lagik, noks! Ha3...

Konon2, nak try restoran baru. Kat Bandar Baru jugak. Nama restoran tu Z** T** Yam Seafood atau nama ringkasnya ZTYS (bukan nama sebenor). Tak manis kot kalau reveal secara terang2-an nama restoran nih sebab ini kesah sadis! Bukan kesah gumbira, ye anak2... Hu3...

~ Ye! Memula, memang muka atak senyum. Macam smiley kat mug tisu tuh. ;P

~ Layan Adnan Semp-it 2. Tuan punya restoran subscribe Astro 1st.

~ Lai chi kang yang mak order dah sampai. Hmmm... rasa dia macam not bad tapi, isi kandungan boleh dikira dengan jarilah! Isk3...

~ Tom yam my 'sayang' dah sampai. Sama jugak macam lai chi kang. Agak kede---------kut di situ..!  Harap mangkuk je gedabak! Rasa dia pulak... humangaih..! Apsal bau & rasa lembu walaupun takde seketul pun daging lembu? Musykil tau! Uhuks3...

Angin kus2 ah kak macam dah mula nak naik! Tapi, takpe... kita bawak2 bersabor dulu. Tengok hidangan seterusnya. Mana la tau kot2 lai chi kang ngan tom yam je yang hampeh tapi, yang lain2 tahap wow!

Hokay2. Sabor ye! Hmmm...

10 minit berlalu... Tapi, order lain tak sampai2 lagik. Takpelah. Sabor je dulu...

15 minit pulak berlalu... Still tak sampai2! Even nasik putih sepinggan pun takde yang kunjung tiba! Kesaboran yang tipis ni dah mula tercabar! Huh!!!

Bila berminit2 berlalu... & still jugak order lain tak sampai2, angin kus2 ah kak mula menerobos ke segenap urat saraf! Sikit lagik nak bertukar ijo jadik hulk kot! Cisss!!!

Tetiba, si waitress datang...

"Errr... kak... sotong masak kicap tak boleh buat la sebab 
sotong takde."

Owh! Tak menahan dah! Dan2 tu terus bertukar ijo! Angin kus2 Encik Hulk dah meresap dalam badan nih!

"Apa ni? Tadi awal2 dah tanya kan... sotong masak kicap 
ada tak?! Apsal confident je cakap ada? Dah tau nak 
meniaga, awal2 la check stock. Bila customer mintak 
mende yang takde stock, boleh la kata takde. Lepas tu, 
kalau dah terkata ada tapi, tetiba takde, tak reti nak 
bagitau awal2 ke? Kitorang tunggu dah lama tau! 
Even nasik putih sepinggan yang nak dimakan dengan
 tom yam pun tak sampai2 lagik tau! Tom yam pun 
dah sejuk. Apa kes..??? Ko jangan cakap baru nak 
masak nasik pulak, ek! Huh!!!"

Amekaw!

Aku dah kata, jangan sampai aku bertukar jadik ijo! Tapi, ko bagi servis macam haub! Mana tak ijo aku jadiknya?!! Haish!

Siput sedut betul!!!

~ Dah kena dengan hulk, baru laju2 buatkan mee goreng aku. Rupa dengan presentation memang ke laut! Nasib baik rasa dia menyelamatkan keadaan. Kalau tak... hmmm... lu pikir la sendirik, derrr..!!!

Paling kesian, mak la. Dah la tak dapat makan sotong masak kicap. Konon2, order la ayam masak pedas. Ntahhapekejadah yang sampai, aku pun tak tau nak kategorikan?!! Ayam masak pedas memang tak la kan... dah jadik ayam sira kicap pulak! Hadoiiyaiii..! Pening kepala lutut aku tau!

Takde mood dah nak amik gambar ayam konon2 masak pedas tuh. Sebab sadis sangat rupa dia, noks! Bukannya isi ayam tapi, tulang ayam sebanyak tak sampai 5 ketul. Macam tak ikhlas!!!

~ Mug smiley ni tak menggambarkan servis sebenor ZTYS tuh! Coilah!

Katakan tak nak pada ZTYS!!! Servis macam kambing! Huh!

Sekian, luahan perasaan seorang customer teraniaya. 


:: Like3, ek! ::



2 comments:

Azura Mendezz said...

Mmg bahawa berurusan dgn org lapar tau..
kelaparan ni punya byk kemudaratan..
makanya berhati2lah berurusan dgn mereka2 yg kelaparan..jgn bikin depa marah!!Ngeriiii..hehe!!

ArELeEz said...

Azura Mendezz,
tau xpe..! huh! mkn budokkk..!!!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google