SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 17, 2011

PUTERI RESORT, AYER KEROH, MELAKA

Sambil blogging, sambil layan citer seram Mantera Anjasmoro. Santek, menarik, tertarik, ko memang the bomb gak citernya. Memasing aci guna tok moh semata2 nak memenangi hati suami yang dikongsi. Lama2 kang suami diorang yang pitam! Asik kena black magic jerk. ;P

Hokaylah. Tinggal dolu kesah Mantera Anjasmoro. Meh nak start bergebang pasal sker-duka, pengalaman pahit-manis aku kat Melaka masa attend Kursus Induksi Asas tu.

20 Februari 2011... Dalam pukul 9.3o a.m, aku dah sampai R&R Tapah, my 'sayang' anta. Dari Tapah, aku transfer sume luggage aku masuk dalam keta Kak Husni (staf Ipoh). Kami konvoi 4 buah keta. Transit kat Dengkil sebab Kak Husni nak isi minyak keta.

Awal2 perjalanan, ada la jugak aku berchit-chat dengan CC & Kak Husni. Sekejapan jerk sebab lepas tu, aku dah hanyut di alam mimpi dah. Bese la tu kan... He3...


~ Yang bestnya, bila bangun tido, bukak jer mata, terus nampak Volkswagen (V-W) biru nih. Comelnya lah haiii..!!!


~ Sekejapan jer dapat seiring sejalan dengan V-W biru tuh sebab tak lama pastu, kami dah tak sehaluan. Bye2 V-W biru... Tsk3...

Pukul 1.30 p.m, we ols sampai kat R&R Ayer Keroh. Singgah lunch dolu. Aku belasah nasik ayam ngan air oren. Lepas makan, kami teruskan perjalanan. Dah tak jauh rupanya Puteri Resort tuh. Settle check-in, aku terus carik bilik. Tak larat, wok..! Nak rest. Aku dok sebilik ngan Kak Ija (staf Ipoh). Nombor bilik adalah 255. Besor gak Puteri Resort tuh. Berpusing2 gak la we ols mencarik bilik.


~ Masuk jer bilik, aku terus roger2 my 'sayang' & mak, kata aku dah selamat sampai. Pastu, aku landing baik punya..! Perrgghhh!!! Heaven betul dapat landing dalam suasana yang sejuk2 air-cond nih.


~ Ini gambar lepas semayang Zohor. Aku dah start blues. Mula la terbayang2 wajah2 kesayangan hamba nun jauh di sana... Hadoiyaiii..!


*Bersambung...

4 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

biasalh kann..
bila jauh terkenang kenang...
bila dekat macam kunang kunang

tihhhihihihih

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
tu la pasal! he3..

azzey said...

Ishk2..:)

ArELeEz said...

azzey,
;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google