SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, March 26, 2011

MARI MENIUP BELON

Instead of dapat beg, kitorang jugak dapat belon. Bese la kan... kalau mende2 cam Team Building ni, musti ada yang diamanahkan untuk kita jaga. Macam masa aku gi BTN dolu, diorang kasik telur mentah. Ke mana jer ko pegi, ko kena bawak. Even masa masuk hutan buat jungle trekking pun kena bawak jugak. Sape2 yang pecahkan telur tuh akan dapat penalty katanya... Hadoi la...


~ Belon ni cam senang la sket kot nak jaga. Kena ade strategi gak la sket kot. Means, jangan la tiup belon tu sampai over kembung. Memang senang la nak pecah kan... Tiup standard size jer.


~ Gigih la memasing meniup belon. Belon tu lak jenis yang tebal. Memang jenuh la nak kasik kembung. Lawak jer aku tengok muka memasing. Ha3...


~ Belon tu akan diikat dengan tali. Then, ikat tali tu kat pinggang memasing. Dah macam manusia bertelur dinosour jer aku tengok. Ha3...


~ Aku ngan Lia & ada a few lagik yang tak dapat belon sebab tak cukup. Macam bangga la kan... sebab takde la nampak cam manusia bertelur dinosour! Heh3... Tapi, bangga sekejapan jer sebab soknya dapat gak belon. Dapat kaler purple lak tuh! Macam memahami lak kakak2 fasci ni kan... Hiks...

Gigih aku tiup belon purple tuh. Sampai blushing merah padam muka tau! Tapi, belon tu still tak kembung2. Rupa2nya, belon tu bocor, dowh... Ada lubang kecik. Haish! Buang karan jer aku tiup! Cis betul! Report kat fasci, then diorang tukar dengan belon kaler biru. Sentap ah kak, noks..! Tsk3...


~ Kerjasama itu penting... Semangat berpasukan katanya kan... ;)


~ Yang belah kanan tu, Zaimi namanya. Tapi, aku kasik nama len iaitu Y.B sebab dia kalau bercakap kat rostrum tu memang Y.B pun putih mata jer tengok! He3...


~ Memasing sibuk ngan belon.

Sepanjang Team Building tu, banyak jugaklah belon2 yang tamat riwayat. Ada yang meletup masa dalam dewan... ada jugak yang meletup masa excercise pagi... & ada jugak yang meletup masa main kat padang... Tapi, belon aku tak meletup sampailah ke hari terakhir kursus. Siap bawak balik lagik tau! & hari ni pun dok ada lagik riwayat belon tuh.

Kagum tak? Kagum tak? So, kalau nak belajar tiup belon, sila berguru dengan ah kak, hokay! Heh3...


*To be continued...

4 comments:

wahida said...

pandainya awak jaga belon tu tak pecah..

awak, nnt saya bulan 5 pun ada program teambuilding kat janda baik...huhu...rasa cam cuak lak...

azzey said...

tahniah anda seorang yg cermat..:)

ArELeEz said...

wahida,
see my leg la.. ecewah! he3..

oo.. really? ok la tuh! best ok team buildin'! enjoyce!

ArELeEz said...

azzey,
terima kasih daun keladi.. sok2 puji la lagi.. heh3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google