SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 24, 2011

BERMULANYA TEAM BUILDING

Team Building memang best! Aku sker! Tapi, tengok jugak la pada pengisiannya & jugak motivator + fasci2nya. Kalau best maka, bestlah. Kalau tak, hampeh jer la kan...

Untuk kursus kali ni, 3 hari diperuntukkan untuk Team Building. Dari hari Jumaat sampai la ke hari Ahad. Memang la penat & ada jugak aktiviti2 yang aku tak berapa gemor. Tapi, redah jer la... Jadikkan pengalaman baru yang manis... Ecewah! ;P


~ Motivator kali ni adalah Dr Khir. Memula, aku ingatkan cam tak best sebab muka dia cam garang jer kan... Plus, nampak serius! Aku memang tak buleh blah kalau Team Building dalam keadaan yang serba serius! Hilang mood aku nak berteam building! Hu3...


~ Tapi, rupa2nya tak... sebab Dr Khir ok jer. Lawak2 jugak la. Siap buat memek muka lelaki sutun dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah lagik, ko..! 'Cer citer. Cer citer.' Ha3...


~ Ini group aku. Group G 7 Hadj. Dasat tak nama tuh? Dasat tak? Ha3...


~ Actually, sume ada 10 kumpulan. We ols kumpulan yang ke 7. Syarat nak bagi nama kumpulan adalah musti ada 4 patah perkataan yang mengandungi nombor kumpulan. Memula, we ols buh la nama Kumpulan G 7 Ten. Means, kumpulan 7 yang ada 10 ahli. Tapi, rejected sebab ada 2 nombor which is 7 & 10. Pikir punya pikir, terkeluar la Kumpulan G 7 Hadj. Sebab group leader kitorang dah Haji. Ha3... Ntahhape2 jer tau! ;P


~ Dr Khir suh sume bangun sebab nak buat lontaran vocal, nyanyi lagu tema Team Building.


~ We supposed to be bersemangat but, apsal la Lia ngan Ita buat muka tak buleh blah?!! Ha3...


~ Semangat kepoyosan sudah mari..!!! Yee haaa..!!!


~ Dasat diorang nih! Kalau masuk Mentor, confirm undi mencanak2! Ha3...


~ Lagu tema adalah Gemuruh by Faizal Tahir. Dari menyampah kat lagu tu terus aku jadik sker! Haish! Penangan Team Building katanya kan...


~ Duduk balik lepas menyumbangkan suara yang lunak merdu tak hengat! Merdu la sangat... Ha3...


~ Khusyuk ah kak, hokay..! ;P

Kagum jugak la aku dengor background Dr Khir tuh. Dia dolu keje ngan JKR, bermula dari bawah sampai la naik ke Engineer. Tapi, atas dasar prinsip hidup & maruah diri, dia resign. 24 hours, ko! Tak tahan dengan kerenah birokrasi & korupsi melampau katanya... & 1 more, dia tak sependapat dengan his big bos which is seorang yang dikenali & berpengaruh. No need to mention la kan...

Lepas resign, dia dipinggirkan family termasuklah parents especially ayah dia yang anggap dia resign tu adalah 1 tindakan yang sangat2 bodoh! Dia teruskan hidup dengan menjual burger & barang2 plastik kat pasar malam. Sadis kan?

Sampai 1 tahap, dia nekad untuk bangun semula! Dia sambung belajar, amik course psikologi sampai dapat Dr. Dia gunakan ilmu psikologi yang dia ada untuk manipulate otak orang lain ke arah yang lebih positif. Skang, antara aset yang dia ada hasil titik peluh sendirik adalah 5 buah rumah yang harganya jutaan ringgit! Wah! Kagum ah kak, noks!

Bukan la nak show-off harta yang dia ada. Tapi, cer kita amik dari sudut positif. Means, tak semustinya bila kita dah jatuh, kita tak buleh bangun & berdiri gah balik kan? Betul tak?

Renung2kan & selamat beramal! Ecewah! ;P


*To be continued...

2 comments:

Ms.Lilies said...

psssttttt ai dah private blog...kalo nak singgah lg mehla drop emel add kat mimimuhamad@yahoo.com :)

ArELeEz said...

Ms.Lilies,
oo.. ok. i will.. insyaallah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google