SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, March 17, 2011

LESS IS MORE

Bbrrppp... Alhamdulillah... Baru lepas dinner. Memula, aku cam nak mendietkan diri balik. Sebab balik dari kursus ni rasa cam makin bertambah2 lemak2 yang gebu2 tuh. Haish! Tensen ah kak tau! Huh! Mula la terpikir nak buat poco2 secara tak hengat! Ha3... Tak buleh blah! ;P

Dugaan banyak nak berdiet nih. Especially untuk spesis2 rajin & kuat makan cam aku nih. Kalau jiwa tak kental, memang haub la jawabnya... Hu3...

Pastu, faktor orang sekeliling pun antara yang buleh mempengaruhi jugak tau! Sebagai contoh, cam malam ni ha. My 'sayang' request nak dinner, lapor katanya. Hokay la... Aku masak la... Simple jer pun. Masak nasik, sambal telur hancus ngan ikan masin goreng. Sap2 soi, bebeh! ;P

Tak buleh blah la tengok my 'sayang' makan sorang2. Tergoda betul tengok hikmat suapan sakti beliau. Perrgghhh..! & akhirnya, punah lagik misi diet aku. Adeh3...

Bila cakap pasal makanan ni kan, teringat plak kat masakan mak aku hari tu. Simple jugak tapi, malatops, wok..!


~ Abang & family pun ada gak time tuh.


~ Lip2 yang gigih dok usung dollnya ke sana ke mari.


~ Odah lak gigih dengan botol susunya. He3...


~ Inilah juadah yang mak aku masak. Paling tak buleh tahan adalah maggi kari tuh. Slurrppp2!!! Jap2... nak close up. Heh3...


~ Hah! Terliur tak? Terliur tak? Hiks... Kesimpulannya, walaupun simple tapi, masyukkk..! Bak kata omputih, less is more! ;)

Konon2 nak diet tapi, gigih jaja gambar makanan kat blog. Isk3... ;P

4 comments:

azzey said...

sapekah yg menyebabkan ikan tu tinggal tulang-belulang ek?

azzey said...

sejak bl kak tong sker main doll tu...hu3..

ArELeEz said...

azzey,
sape lagik kalau bkn anak2 & menantu2 mak. ha3..

ArELeEz said...

azzey,
ntah la.. rasenye tu doll a_bern dolu. mane ntah dia jumpe.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google