SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, March 18, 2011

MELAKA RIVER CRUISE

Malam yang keberapa ntah, tak ingat lak aku... aku & aweks2 SKM Perak gi jalan2 carik pasal. Shiela jadik tourist guide sebab dia dah penah datang sini. Baru jer lagik. So, ingatan adalah masih fresh. Plus, boyfren dia adalah orang Melaka. 1 bonus la kiranya kan... Tapi, tu pun tersesat-barat gak la sket. Bese la... pompuan maaa... He3...

We ols ke A Famosa dolu. Tapi, takde la nak masuk tengok A Famosa tuh sebab dah malam kan... Ngeri la plak. So, just jalan2 jer sampai la terjumpa 1 keta lembu spesel. Apa lagik?! Posing lorrr... Heh3...


~ Keta lembu yang ada tangga tapi, takde lembu. Sila kagum! ;P


~ Aku sorang jer yang over excited. Bese la tu kan... Ha3...


~ Ini bukan sebarang air pancut sebab air pancut ni buleh menari2 mengikut rentak lagu. Kira cam dia buat formation la... Siap ngan lampu kaler2 bagai... Dasat2... Terkagum2 ah kak, noks! Ye la kan... kat kampung aku takde mende alah nih! Sumpah, tak tipu! ;P


~ Lagik dasat bila lagu makin rancak. Abis terpercik2 keluar air tu dari kolam! Tempias2 jugak la... basah baju sket.


~ The Melaka River Cruise... Shiela kata fare untuk naik Melaka River Cruise ni adalah 10 hengget. Kitorang tak naik pun. Just pusing2 situ & amik gambar.


~ Bila aweks2 SKM berposing... ;P


~ Gadis ayu yang sesat-barat, tak tau mana hala nak pergi... tapi, still maintain sawan camera. Ahaks3...


~ Model tayang belakang... Muahaha... Tak buleh blah betul! ;P


~ Masa nak snap gambar ni kan, sume cam melompat2 terkejut! Sebab tetiba air kat belakang kitorang cam berkocak2 kuat. Aku plak dok terpikir buaya Bujang Senang. Matik la... Hu3... Rupa2nya, air tu berkocak2 sebab sebelum tu ada cruise yang lalu. Bila cruise tu dah jauh sket baru la air tu berkocak. Buat suspen jer tau! Fuh!

Memandangkan dah lewat & soknya ada class, so we ols decided untuk balik resort. Tido & simpan tenaga untuk aktiviti esok plak. If nak tau apakah aktiviti seterusnya, kena la... tungguuuuuuuuuuuu.........!!! Heh3...


*Tobe continued...

2 comments:

azzey said...

Akak pun pnh pg tpt ni.mmg cantik kan.pegi ms kursus ari tu...hu3..

ArELeEz said...

azzey,
aah. ok la.. tp, org xb'kesempatan nak naik cruise tuh. masa xm'izinkan. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google