SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, March 18, 2011

ABANG POSMEN

Tengah layan final Raja Lawak 5 nih. Si Man tu staf Pos Malaysia rupanya. Ah kak baru tau, noks..! Kalau dia menang, musti seantero Pos Malaysia tersenyum sampai telinga. Heh3...


~ Sebut pasal Pos Malaysia, teringat kat Abang Posmen nih. Gigih beliau menghantar surat ke umah mak aku. Terima kasih la wahai Abang Posmen. Jasamu dikenang... ;) My 'sayang' siap beramah mesra lagik ngan Abang Posmen tuh. He3...


~ Memang berjasa la Abang2 Posmen kat Malaysia ni kan... Walaupun kita dah ada e-mel bagai tapi, hantar surat secara manual still diaplikasikan. Siapa yang hantar surat2 tuh? Abang Posmen jugak kan...


~ Aku ingat lagik zaman aku kecik2 dolu. Makcik2 aku rajin betul anta surat. Kakak aku pun rajin jugak. Aku tak rajin sebab masa tu aku cam still dalam donia aku sendirik. Bebudak lagik la katakan...


~ Tapi, aku rajin betul menunggu Abang Posmen di tepi jalan semata2 nak kasik surat yang nak dipos kat Abang Posmen. Sanggup tu tunggu kat bawah pokok, tepi jalan..! Kadang2 sampai dah tengahari pun Abang Posmen tak sampai2. Tapi, tetap tak give up wooo... Gigih menunggu...


~ Bila nampak Abang Posmen dari kejauhan, rasa nervous2 plak. Ha3... Ntahhape2ntah! ;P Paling tak buleh blah bila kadang2 tu, if makcik2/kakak aku tak sempat nak beli setem, poyos jer kasik duit syiling 20 sen kat Abang Posmen. Siap pesan suh belikan setem & tampalkan kat envelope surat tuh. Haish! Ntah Abang Posmen tu buat ke tak?! Ha3...

Kenangan betul la... ;)


4 comments:

azzey said...

Pkcik tu mmg peramah. sesuai jd pakar motivasi tu..hu3...

azzey said...

Haah kan. dolu2 mmg rajin anto surat siap kasik duit lg kat abg posmen tu hu3..

ArELeEz said...

azzey,
tau xpe..! muahaha..

ArELeEz said...

azzey,
aah. mmg kenangan la.. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google