SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, March 19, 2011

ASAS PENGURUSAN/PENTADBIRAN KOPERASI

Selesai jer Kursus Reskilling ISO, ada plak Taklimat Asas Pengurusan/Pentadbiran Koperasi. Belah petang la...


~ Speaker adalah Encik Amran Haji Abdul Kadir, antara bos2 SKM gak la nih.


~ Orang Kelantan & kelakor gak oragnya. Kalau bab2 latihan ni, memang Encik Amran la yang handle.


~ Khusyuk betul diorang mendengor taklimat. Kagum ah kak tau! ;P


~ Khusyuk lagik..!


~ & lagik..! Dasat2...


~ Yang ni khusyuk + terkagum2! He3...


~ Terkagum2 sebab Encik Amran bagi taklimat siap buat mimik muka & gaya, mutu, keunggulan lagik, ko! Hiks...


~ Hah! Ni hikmat tangan ketam ke apa nih? Ha3...


~ Serious2... ;P


~ Tangan paras, 90 degrees pun ado gak. Dasat betul!

Kesimpulannya, if ada yang tanya pasal tadbir urus koperasi lepas ni, buleh la dah aku menjawab. Dah ada ilmu sket2 kan... Walaupun yang asas jer tapi, still menambahkan ilmu yang cetek nih. Dah tau dah prinsip2 tadbir urus koperasi... cara terbaik untuk handle koperasi... Kan bagus tuh?

Kalau nak harap aku bukak kitab, baca sorang2 kat opis, memang tak la kan... sebab keje2 sendirik yang hakiki pun menimbun. Kose lak nak baca bab2 yang kita tak handle. Dengan adanya taklimat ni, at least secara automatic la dapat ilmu tu kan...

Taklimat Asas Pengurusan/Pentadbiran Koperasi ni amik masa lama jugak. Sampai tengahari esoknya. 3 sesi la sumenya. Pitam lagik ah kak, noks! Hu3...


*Bersambung...

4 comments:

azzey said...

x tau sgt pasal koperasi nih. kat sini pon ada koperasi ; koperasi penjara

azzey said...

skrg dh makin kurang mud nak kursus jauh2...dulu sker...hu3..

ArELeEz said...

azzey,
koperasi dgn skm bagai irama & lagu maa.. nak xnak, mmg kena amik tau.

ArELeEz said...

azzey,
org dr dolu, kini & mungkin selamanya.. mmg xsker kursus2 nih. jauh ke.. dekat ke.. musti blues memanjang. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google