SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, October 9, 2009

TeLuK cEmPeDaK

Pas amik En. Bulat, Abang Poi roger2 kitorang, suh gi Teluk Cempedak coz Abang Poi still nak convincekan kitorang yg Teluk Cempedak adalah lagik besh dari Cherating. Dari mule lagik, bile dia tau yg we osl nak stay Cherating, dia dok kutuk2 + buruk2kan Cherating & promo2 Teluk Cempedak. So, we've to judge both places by our own naked eyeslah.

Kitorang sampai kat Teluk Cempedak lam kul 7 p.m. W/pon dah dekat Maghrib tp, bapak la ramai manusia kat situ. Ade yg still mandi-manda... ade yg lepakin'2... Ade yg makan2... bla3...


Tetibe kan....


Jeng3...


Huuuuuuuuuuuu.......... Citer seram nih! Tgh aku dok lepakin' kat atas tembok yg b'dekatan dgn pantai, aku nampak ade 1 'makhluk' yg sdg b'main2 di tepian pantai. 'Skang dah dekat Maghrib, bahaye wooo... coz time2 camnie la bnyk 'makhluk2 asing' b'keliaran!' Getusku dlm ati. Aku mule rase xbesh, rase nak pitam pon ade! OMG...

Btw, aku sempat snap gambar2 'makhluk' tuh! Tp, awas! JGN TEGUR & JGN PANDANG BELAKANG! Huuuuuuuuu................. Seram2...


~ Bile aku snap, dgn xsemena2 'makhluk' tuh posin' baik punye!

~ Pastu, aku xpuas ati! Dlm ketakutan yg t'lampau, aku gigih gak gi zoom in & snap lagik. Owhhh... 'makhluk' tersebut b'jln ke arahku! Waaaaaaaa..............! Tidakkkkkkkkk...........!!!!!!!

~ Aku masih dlm keadaan takutz. Tp, aku kan poyos... Takutz2 pon, aku gigih nak snap2 lagik! Nak kumpul evidence konon..! Nie la gambar t'akhir yg aku sempat snap seblom aku didush3 oleh 'makhluk' tersebut... Erkkk!!!

Amacam??? Suspen x u ols baca citer gua? Hua3... Larikkkkkkkkkssssssssss..........!

Ok2! Serious2! Xsempat panas montot pon kat Teluk Cempedak, Abang Poi dah ajak gi makan ikan bakar kat Tg Lumpur. Tp, dlm pd xsempat panas montot tuh, kitorang sempatkan gak la merembat fridge magnet. Nak tambah koleksi...

~ Xbnyk choice kat sini. Kalo motip penyu tu, sume pattern same jer... Dah la huduh penyu tuh!Cam xde seri jerk! Wah..! Mulut aku..! Kalo bab m'kritik, kalah Simon Cowel! Hua3...


~ Pastu, beli lagik 1, b'motipkan 'Encik Ketam'...
Pas beli fridge magnet, trus gerak ke Tg Lumpur...

~ Da foods... Ade ikan bakar petai, sambal udang, sutun goreng tepung, kailan ikan masin, tom yam campor, lala bese & lala buluh. Minuman lak cam beselah, fresh oren ngan water melon juice. Order 3 hidang, 2 for us & another 1 utk family jemputan iaitu family Win, adik Kak Ti.

Maka, makan2lah kami hingga perut jadik ketat... ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

lily lotus said...

huhu..tipah tertipu..terseram sudah

ArELeEz said...

lily lotus,
ahaks2.. sowyyy.. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google