SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 20, 2009

OpEn HoUsE nEnEk AkU

W/pon Syawal dah sampai ke p'ujung but, citer2 raye masih b'kumandang di udara. Yg dah start citer pasal raye aji pon ade gak! Nak wat korban bagai... Owhhh... sgt xsbor2..! Relax2... Cool down, bwk b'teNDang! ;P
Ujung2 Syawal nie pon, still ade org wat open house lagik t'masuklah nenek aku. He3... Nenek aku wat open house on last Sunday. Start kul 2 p.m. Seblom tu ade doa selamat sketlah.

~ Sementara menunggu kehadiran tetamu, aku b'gediks2-an dolu wif Lip2.

~ Nenek aku yg masih malatops! Hua3... Tuan umah of da day...


~ Lip2 pon dah t'kene jangkitan drpd aku, kene sawan camera..! Hua3...


~ Kak Aneem pon nak enterframe. Kene 'jangkitan' aku gak nih! Hua3...

~ Cik Odah yg cube utk digedikskan oleh mamanye. ;P


~ Alaaa... cam m'tido la plak Cik Odah nih!


~ Just nice w/pon xpandang camera. Pemalu cam aku mungkin... Ahaks3...


~ Mak aku & da geng! Mak antara org kuat/tulang belakang acara open house nenek aku nih. Dari bab beli bahan mentah sampai la ke masak-memasak, sume mak aku yg handle except kuah kacang coz yg tu Mak Yang aku yg masak. Nenek aku tinggal rase2 & komen2 jer...

Menu pd ari tersebut adalah mee hailam style mak aku, nasik impit pelbagai size, kuah kacang style mak yang & rendang ayam citarase nenek. Sume super shedap! Masih t'ingat2 & t'bayang2 lagik saat aku menikmati hidangan tersebut... Owhhh... marvellousnye lah haiii... ;P
*Semlm, aku xupdate sbb kemalasan melanda di segenap urat sarafku... Ampon, ya bapak2, ibuk2... Huuu...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

Solehah said...

syok na..dpt mkn2 camtu..isk2..ak usuka kalo mkn masakan org tua2 yg msk..hmm..nostalgia..

ArELeEz said...

Solehah,
syiok2.. marvellous sggh lah! la3..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

apasal tak jemput mak aku??mak aku pun geng kongsi gelap sama ngan mak kau...

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
owhh.. alamak! xt'jemput la plak! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google