SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, October 6, 2009

D'pAyA sErAi

Spt yg dirancangkan, ptg Jumaat lepas, kami b'pergian ke umah Awa di Selayang...
~ Aku, my 'sayang', my MIL, abah & Qistina meredah ujan renyai, menerobos masuk ke highway utk sampai ke destinasi. Wah! Ayat tahap cendekiawan tuh! Hua3...


~ Dllm p'jlnan tu, ade xcident kat lane b'tentangan, jem teruk jln, ko! Pastu, ade 2 bijik keta yg remuk-redam + sekujur tubuh kaku t'baring di atas jln, xdiketahui hape nasibnye... Xsemena-mena semangat keinsapan menusuk dlm diri, trus aku tepuk paha my 'sayang' sambil b'kata, 'B, drive carefully. Ujan nie, jln licin, jgn laju2 sgt. Ingatlah org t'sayang...', sambil diiyekan oleh my MIL. Tp, aku just remind my 'sayang' jgn bwk laju2 jer... Ayat yg len tu adalah rekaan semata, xde kene-mengena dgn yg masih b'nyawa/yg dah arwah. Saje nak shedapkan jln citer. ;P

~ Btw, we ols singgah kat R&R Ulu Bernam coz lapor! Aku makan bihun goreng jer coz sdg b'diet. *Chaittt! Pigi dah! Diet konon! Kat umah Awa aku mamam nasik gak! Owhhh...*


~ Sok paginye, kul 9 a.m gerak lak ke UMP, Kuantan, ke convo A-im. Memule, convoi 2 bijik keta. Pastu, jadik 3 bijik coz jumpe Abang Poi kat Genting Sempah kalo xsilap aku. Ujan renyai2 lagik, m'basahi jln raye, m'buatkan kami bih b'hati2!


~ Singgah kat R&R yg ade Restoran D'Paya Serai nih! Kat sini la jumpe Abang Poi! Genting Sempah ke, ek? Hmmm...


~ Sume tgh kebulur coz xb/fast lagik. Aku just makan sandwich tuna jer kat umah Awa. Xbley blah! Kene isi lagik! Owhhh... camne nak diet tuh??? Hu3...


~ Nie makanan my 'sayang'. Total aku ngan my 'sayang' adalah 20++ hengget. Tp, taste adalah kureng m'berangsangkan! Maybe dia up daris egi environment kot! Kalo balance, kan ke marvellous?! Means, shedap + gud environment. Hmmm...


~ Renungan makrifat! Hua3...


~ Khusyuk tul 'Encik' nie makan! Sume mende my 'sayang' nak rase! Pastu, bebel2 kata perut muncit + badan naik. He3...
Usai b/fast, we ols meneruskan p'jlnan ke Kuantan...
*B'sambung...

::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

Solehah said...

semua jenis kuih ada kan..yumm.yuumm..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

kau ni asyik jalan jer...best nyer...apa kata pasni kau jalan area vietnam ker...spain pun o.k gak..huhuhuhuhu...

ArELeEz said...

Solehah,
xgak.. mase kitorang sampai, cam bnyk kososng jer..


alvin takda rumah harga 8juta story....,
ek ellehh..! m'jeles la tuh! ;P

lily lotus said...

renungan makrifat tu yg mahal tu..hehe

ArELeEz said...

lily lotus,
ye ke? agak2, ade cecah 16 puluh ratus jutakah? hiks2..

Kami Budak Hostel said...

acceh ! yea mahal kat d paya serai !
lapaq punye pasai .
lantak laa
kamibudakhostel.blogspot.com

ArELeEz said...

Kami Budak Hostel,
aah. quite mahal la.. tp, tempat dia nice gak la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google