SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, October 14, 2009

MaNgKoK aYuN pUnYe KeTa!!!


~ Sila perhatikan gambar nie tul2. Jgn lak u ols tgk papan tanda 'Kedai Kasut Law Yaw' tuh, ek! Yg tu xde kaitan ngan ini citer. Tp, tgk melalui renungan makrifat pd keta kaler ijo tuh! Mmg mangkok ayun wooo... Dah tau nak turun lame, bley plak owner dia gi parkin' baik punye kat belakang keta aku! Gi park kat tempat yg sepatutnye la, budus!!! Kejadian nie berlaku time aku nak balik keje, aku menyinggah kat Guardian, beli stock deodoran. Cian makcik2 b'dua yg dok lam keta tuh! T'pinga2 beliau b'dua bile nampak aku nak kuar. B'minit2 aku tunggu, nan ado gak owner mangkok ayun tuh alihkan keta. So, aku hon2 la, kot2 dia t'sedar yg dia punye keta halang WiRaSLeEz ku nih! Xgak dia kuar.
Sib baik my 'sayang' call, bley gak aku mengadu-domba. Pastu, mak aku plak call, aku mengadu-domba lagik. Mak aku suh sabor. Isk3... mane bley sabor?!! Dah kuar api dah telinga, mulut & idung aku time tuh! Tinggal nak 'b'tukar!' jer lagik nih! Tetibe, 1 of makcik yg dok lam keta tu dtg m'hampiri aku, dia mintak aku sabor gak coz dia pon dah jenuh carikkan 'anak' dia, tp xjumpe gak. Isk2... sker ati aku jer kata tu 'anak' dia. Tp, aku rase anak dia la kot! Pastu, makcik yg lagik sorang dok lam keta tuh adalah nenek mangkok ayun tuh coz yg tu cam lagik tua dari makcik yg dtg m'hampiri aku tuh. Aku bg isyarat ok sambil senyum2 kambing jer kat makcik tuh menandakan aku akan b'sabor. Huhuhhh! Aku count-up sampai 5, kalo makhluk mangkok ayun tuh xdtg gak alih keta dia, aku akan 'b'tukar!'!!! Sib baik count-up yg ke 4 1/2, mangkok tuh kuar alih keta, senyum2 wat muka cam kambing kene lenyek ngan steamroll! Mintak mahap pon x! Dasar mangkok ayun tullah! Huh!
*Pagi2 dah wat entry emo... Huuu...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

13 comments:

Solehah said...

hehe..sabar lagi gak..kenapa hang tak ajak mak cik ntu ngan nenek tu sekali tolong tolak kete dia..haha..

eikasyaza said...

hah, mmg pon.. sy pon slalu kena..dekat setgh jam tgu org yang mangkuk ayun pindah kete yg parking blkg kete sy..sial tol..rs nk calar je kete tu..tp nasib baik iman kuat lg..hehe

Diarihatiku1976 said...

eee akak pun pernah cam gitu.. angin berasap satu bdan kan...

zai kulim said...

ZAI PUN PERNHA GAK ALAMI CAM GINI CAM NAK KETOK JA KEPLA DGN STERING KETA ..

Elyn said...

lorrr.... eh apasal ko tak tlg alih kan je kete sengal tu??

ArELeEz said...

Solehah,
kesaboranku ade batasnye. ;P

ade gak aku t'pikir nak mintak tlg makcik b'2 tu tolak keta encik yg mengong tuh. tp, xmo la coz nanti jenuh lak aku nak bg cpr kat makcik2 tuh! hua3..


eikasyaza,
leez 1st time kene time sorang2. kalo dgn my 'sayang' mmg bnyk kali gak la.. mmg rase nak sepak2 jer pankreas mangkok ayun tuh! huh!

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
bkn takat b'asap jer but, dah kuar api dah pon!


zai kulim,
ketuk jer! jgn xketuk!

ArELeEz said...

Elyn,
xkose mak, nok..! nak pegang keta dia pon rase nak muntah bluwek! erkk!

lily lotus said...

astaga..kan tak pepasal kena sumpah pepagi..hohoho

TEACHER OF SOMEONE said...

btl la..kdg2 sakit hati dgn org yg hanya pikir senang dia jer...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

leez adalah manusia yang sungguh garang....

ArELeEz said...

lily lotus,
tu la.. sape suh wat hal?!


TEACHER OF SOMEONE,
selfish kan?

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
garang yet, comey! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google