SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 26, 2009

NaSiK kAnDaR LaMbAi

Monday blues again... ;)
Well... gath yg dirancang, b'jln lancar. But, aku bkn nak story mory mornin' glory pasal gath. Nak peram dolu citer & gambar2 gath coz nak kasik 'masak ranum' sket, baru la top, pop & hot citer gath tuh! He3...
Skang nih, kite citer pasal nasik kandar dolulah. ;P Korang sker x makan nasik kandar? Sure ramai yg layanzkan? ;) Cam aku, ok la.. bley layanz la... Tp, xbley layanz everyday coz nanti muak. Tp, kalo sesekali, mmg heavenlah! ;P

~ Rupe Nasik Kandar Lambai dari pandangan atas. Aku amik lauk basic jer... nasik putih + ayam goreng + timun + taugeh + sambal spesel + kuah2 campuran. Daging kambing/kerbau/yg sewaktu dgnnye, aku xamik coz xminat.

Kedai makan Nasik Kandar Lambai nie, adalah antara yg fames amos kat sini. W/pon kwsn operasinye t'pencil sket dari hiruk-pikuk pusat bandar but, tu xm'jadik halangan utk peminat nasik kandar menerjah kedai nih. Bese la kan... kalo kedai tu shedap makanannye, kat ceruk mane pon kite sanggup terjah! Tp, kalo cam hampehsz, xkan kene terjah w/pon lokasi sestrategic mane sekalipon! Cam kedai nih, xla xclusive sgt environmentnye. Kerusi-meja pon pakai kayu bese tu jerk. But, makanan adalah... huala!!! ;)

Entry nie xde niat nak m'cairkan air liur korang di pagi2 buta nih & mmg nan ado hidden agenda pon. Tp, mungkin bley bg idea kat korang utk pilihan lunch tengahari nie. Probably...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

7 comments:

Precious said...

Apa kesah pagi ni .. sumer blog yg aku bukak citer dan tayang lauk pauk dan kuih muih! Memang dah berkilo menelan air liur ... gulp!!

Elyn said...

saya tak layan nasi kandar sbb masih tak reti nk menelan nyer hehehheh

ArELeEz said...

Precious,
kesah makan2 sedonia kot! hiks..


Elyn,
owhh.. xpe2.. masih bnyk pilihan len. xkesah punyelah!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

lambai nasi kandar mmg terbaik...tapi kau ngantuk tak lepas makan kat situ???

ArELeEz said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,
ye2! mmg t'baik dr ladanglah! hmm.. xla plak! apsal? ade drugskah? isk3..

Solehah said...

sedapnya leez,..napa x bwk ktorg gi situ pun..

ArELeEz said...

Solehah,
yg nie kat teluk intan maa.. kalo redah gi sini dat eve, sempat tutup kedai nih! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google