SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, October 2, 2009

M'jELaNg Ari RaYe... (PaRT 5)

Sampai jer kat Kampong Sg Limau, we ols singgah semayang kat masjid b'dekatan. Pastu, baru redah, tanye2 org, umah Ustaz Sudin katne?! Sib baik org yg ditanye kenal & bg direction yg tul. So, dgn bangga & jayanye kami sampai gak ke umah Pak Ngah Sudin. Alhamdulillahhh...

Sempat la lunch kat umah Pak Ngah Sudin... Masak ramai2, makan pon ramai2... Tp, yg 'masak ramai2' tu xt'masuk aku sbb aku kan anak bongsu... anak bongsu mane bley wat keje berat2 & remeh2! Hua3... Larikkkkkkkkssssssssss...........


~ A_bern & Lip2...


~ Malu2 konon..! Chaittt! ;P


~ Minah nih mmg sker cilok camera aku, pastu amik gambar, posin' sensorang! Isk3...


~ Oppsss2..!!! Lom ready lagik, xcukup kuorum coz my 'sayang' baru nak settin'2, test2, 1, 2, 3. ;P


~ M'abadikan kenangan b'same Pak Ngah Sudin & Mak Ngah Timah...


~ Gambar kenangan lagik...


~ Abang aku, Lip2, Odah wif Pak Ngah Sudin.

Mase nak b'angkat balik, cam bese la kan... Ade sesi mohon mahap bagai... Aku ok jer but, kakak, abang & mak aku xdpt menahan kesedihan... Memasing nangis coz kakak & abang aku penah dijaga oelh Pak Ngah Sudin & Mak Ngah Timah mase diorang kecik2 dolu. Mase abah baru2 meninggal... Maybe, tu yg wat diorang sebak kot! Hmmm... wallahualam... Mudah2-an, hubungan kekeluargaan ini akan semakin erat hendaknye... Aminnn...

*To be continued...



::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

3 comments:

Solehah said...

sedih jugak...bukan apa..pengalaman sendiri pun..walaupun orang tolong kita sekecil2 benda pun saat kita kesedihan dan kesusahan, rasa benda tu terlalu bermakna..

Elyn said...

seronok tengok org beraya jln jauh2 ni!!

ArELeEz said...

Solehah,
ye.. tul tuh! setuju banget!


Elyn,
w/pon penat but, mmg syioklah! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google