SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 13, 2011

TIBA MASA UNTUK BERAYA..!

Penat dah berpsoing tak hengat! Kita pergi berayalah pulak. Fuh! Acara yang paling dinanti2kan sebab dapat jalan2 + makan2. Owh.. best, noks! La3...

Konvoi 5 buah kereta. Meriahnya jalan raya dengan kehadiran kitorang. Ecewah! Ha3...

~ Rumah pertama yang kami terjah, rumah mertuaku..! Dah alang2 lalu, baiklah singgah beraya. Aku tak dapat nak berposing mengenterframe sebab gigih menjadik pelayan, dok angkut ketupat, lemang bawak keluar kasik family aku makan. Terus tak berseri gambar kakak aku ngan Ana nie sebab takde muka aku. Kan3..??? Ahaks3...

~ Rumah kedua adalah rumah wajib setiap tahun iaitu rumah Wak. Kalau pergi rumah Wak, memang santai abis sebab ko buleh buat rumah tu seperti rumah sendirik. Nak makan mee sup pun tak payah hidang2 beriye. Ko main aci cedok sendirik & makanlah secara tak sedar diri! Takde makna nak segan2nya. Owh... heaven2... ;P
Lepas tu, terus ke rumah nenek sedara kat Chenderong Balai. Kitorang panggil nenek sedara tu as Nenek Kambing sebab dolu dia ada bela kambing sekandang. Wah! Sungguh sadis panggilan tu kan? Tapi, bukan kitorang yang kasik nama tu tau! Anak2 Mak Yang aku yang kasik. Terus lekat sampai skang. He3...

Tak sempat plak nak amik gambar kat rumah Nenek Kambing. Plus, diorang dah siap2 hidang nasik makan tengahari. Antara makan dengan amik gambar, makan lagik hebat kot! He3...

~ Rumah keempat adalah rumah Pak Tam kat Titi Gantung nun. Belah petang konvoi dah tinggal 3 bijik kereta jer sebab another 2 dah flat, tak larat nak follow kitorang yang gagah perkasa nih! Ha3...

~ Kena tarbiah dengan Pak Tam & Mak Tam sebab datang tak calling2 dolu. Diorang dah pesan, kalau  nak datang, calling2 bagitau dolu... so, senang diorang nak prepare juadah best2. Yang sadis tuh, buleh plak nama aku yang naik sebab tak call! Cis betul! Hu3... Actually, aku dah try roger2 tapi, tak dapatlah. Line cam busy jer time raya kan... Hampeh betul! Sentap sebab kena tarbiah & tak dapat makan best2! Hmmm... takpe2... Next time, seminggu sebelum kedatangan kitorang calling2 bagitau, ek?! Hiks...

Pukul 8 p.m baru sampai rumah mak. Berlengas betul! Badan rasa macam flat tapi, masih gigih nak pergi beraya. Biasa la kitorang kan... selagik tak lewat malam, selagik tu nak menebeng kat rumah orang, mau beraya sakan kata ko! La3...


:: Like3, ek! ::

2 comments:

fairus said...

BANYAKNYA GAMBAR RAYA... :) ADA LAGI KE YANG BELUM DIPOSTKAN.. :)

ArELeEz said...

fairus,
b'gambar raya tu kan = free! of cos la amik gambar bnyk2!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google