SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 7, 2011

MELAYAN TEKAK ORANG DEMAM

Semalam, aku mc. Demam... Demam yang datang dengan pakej. Flu + sakit tekak + batuk. Terbaik betul! Hu3...

Start demam hari Jumaat. My 'sayang' ajak ke klinik tapi, biasa la... aku kan manusia paling degil nak ke klinik. Aci telan Panadol Actifast ngan Strepsils jer. Semalam, ingatkan larat nak kerja. Tapi, kepala nie macam still ting tong lagik. So, mc...

Aku kan, kalau demam, tekak aku memang mengada2! Nasik memang tak berapa lalu. Tapi, gigih merequest tembikai la... buah lai la... maggi lagik... Haish! Time dinner pun tekak nie still mengada2! Nak makan bihun sup la plak kan... Makanya, ke City Mewah la kekdahnya...

~ Tapau jer... Bihun sup untuk aku & nasik goreng kampung untuk my 'sayang'. Alhamdulillah...

Nasib baik ada Encik Suami yang sabor melayan tekak Puan Isteri yang demam. Bertambah2 chenta dalam hati nie untuk my 'sayang'. Owh... touching2... ;P


Menu Bersahur: Nasik putih + telur dadar + cili kicap

Menu Berbuka Puasa:-

~ We ols berbuka puasa kat Mc-D. Pekena GCB Burger idaman hati nih! Owh... terkenang2 kesodapannya tu tau! La3...

~ Dah lama dah plan nak berbuka puasa kat Mc-D. Tapi, asik terpostpone sebab berbuka puasa di merata2 tempat. Kejap2 kat rumah mak, kejap2 kat rumah mak sedara, rumah mertua lagik... Owh... busy betul bunyiknya kan? He3...

~ Puas hati betul dapat makan GCB! Yahooo..!!!

~ Terima kasih chentahati sebab tunaikan permintaan & melayan kerenah tekak sang isteri yang agak mengada2 sket nih. Jasamu dikenang... Ecewah! ;P

:: Like3, ek! ::

4 comments:

wahida said...

ramai betul musim raya ni sakit kan...aku pun sama...batuk sampai semput aku nok...ater, dtg umah org semuanya hidang air gas...huhu...

ArELeEz said...

wahida,
tau xpe..! yg kita nie plak, aci togok jer! hadoi!

~ain said...

GCB tu masin laaa daging dia.. Tapi, my hubby suka!

ArELeEz said...

~ain,
owh.. ye ke? tp, leez rase ok jer. sodap!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google