SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 22, 2011

YAHOOO..!!! DAH GAJI..!

22 September 2011... bersamaan dngan tarikh keramat. Sebab apa? Sebabnya adalah ianya tarikh gaji masuk. 

Yahooo..!!! Mari melompat riang macam kanak2 Ribena bersama ah kak! Ha3...

Sesambil melompat, sesambil menjengah blog Kak Fit. Beliau pun berciter pasal gaji. Almaklumlah... gomen jugak kata ko..! He3...

Kalau Kak Fit nak belikan handbag untuk mak dia & baju untuk anak dia, Raif pakai duit gaji, aku plak nak belikan iron untuk mak & birthday pressie untuk my 'sayang'.

Iron mak elok lagik tapi, macam dah tak best sebab kepanasan dia unpredictable! Bahaya kalau mak nak iron baju2 yang orang tempah untuk mak jahit. Kang jadik cam baju kurung aku, dah 3 helai berlubang disebabkan iron tuh! Cewah..! Dan2 tu salahkan iron! Kadang2, diri sendirik jugak yang cuai! Adeh3...

~ Plan, nak belikan iron yang macam aku punya tuh. Tak ringan sangat & tak berat sangat. Lebih kureng macam nie la rupa paras iron tuh. Jenama Philips.

Credit to: tajonline

Birthday pressie my 'sayang' tu plak adalah hadiah yang dipostpone dari bulan Julai. Amekaw! Lama betul nak mensurprisekan my 'sayang'. Ha3... Surprise la sangat kan... ;P

Harap2, apa yang aku rancang dalam peruntukan bajet bulan September akan terlaksana... Amin... 

Korang camne plak? Ke mana peruntukan gaji bulan nie? 


:: Like3, ek! ::



10 comments:

chichi said...

saya beli baju baby sikit2 la ingat gaji bulan ni..

fairus said...

payday... payday...

ArELeEz said...

chichi,
owh.. selamat shopping! ;)

ArELeEz said...

fairus,
owh.. yeah..! ;D

Fitri Senin said...

pssstttt...ahkak, tolong tepek foto presie ur 'sayang'..nak minta idea!!!!!

aNaYaNa said...

peruntukan gaji buat makan n bayar hutang jer..hahah

ArELeEz said...

Fitri Senin,
owh.. ok. i will.. insyaallah.. heh3..

ArELeEz said...

aNaYaNa,
ok la tuh! ;)

| SUE | said...

apakah hadiah utk your sayang tu?... tengah cari idea jugak ni...lagi 2 ari sajork

ArELeEz said...

| SUE |,
xbeli pun lagik. tgh sekodeng2 masa free nih. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google